Šta su sve holivudski glumci radili da bi se ugojili za ulogu

Još od kad je Robert de Niro odlučio da se ugoji 27 kilograma kada je igrao boksera Džejka Lamotu u filmu Razjareni bik (1980), postalo je uobičajeno da glumci i glumice nabace kilažu kako bi bili što uvjerljiviji u nekoj ulozi. Postavlja se pitanje kako im je pošlo za rukom da to urade u relativno kratkom periodu.

Znamo šta mislite. Zar je potreban neki izuzetan napor da bi se čovjek ugojio, rekli bi mnogi od vas? Pa, ako treba da se nabaci par kilograma, da, to svakako nije teško. Znatno je teže, međutim, radikalno promijeniti svoje navike u ishrani toliko da se poslije nekoliko mjeseci prejedanja od vitke pretvorite u gojaznu osobu. Upravo to je ono što su sljedeći glumci uspjeli da urade u jednom periodu svoje karijere, a u narednim redovima ćemo vam otkriti i kako…

Džared Leto – Chapter 27 (2007)

Džared Leto je u filmu Chapter 27 tumačio Marka Dejvida Čepmena, čovjeka koji je ubio Džona Lenona. Kako bi što više ličio na njega, Leto se ugojio čak 30 kilograma, i to tako što je svako veče konzumirao nekoliko litara istopljenog sladoleda, pomiješanog sa soja sosom i maslinovim uljem.

Kolin Farel – Jastog (2015)

Za rolu u filmu Jastog, Kolin Farel je nabacio 20 kilograma za dva mjeseca. To je postigao tako što je svaki dan unosio čak 4.000 kalorija u svoj organizam. On je takođe prestao da vježba i da se kreće, pa je njegova sestra imala zadatak da ga vozi gdje god je trebalo da ide.

Kristijan Bejl – Američka prevara (2014)

Ako ste gledali film Američka prevara, sigurno ste primijetili da je Kristijan Bejl u njemu imao stomak, što je veliki kontrast u odnosu na njegovu tipičnu vitku figuru. Da bi izgledao kao stokilaš u ovom filmu, Bejl je po njegovim riječima morao da jede sve čega se dokapa, ali ponajviše krofne i čizburgere.

Šarliz Teron – Monstrum (2003)

Šarliz Teron je 2004. nagrađena Oskarom za ulogu serijskog ubice Ajlin Vunro u filmu Monstrum. Ona je u ovom filmu bila neprepoznatljiva ispod slojeva šminke, a takođe je bila i primjetno punija nego inače. Naime, ova bivša manekenka se za potrebe ove role ugojila 14 kilograma. Teron je kasnije izjavila da je u to vrijeme jela dosta ugljenih hidrata i da je čak pored kreveta držala makarone sa sirom kako bi u pola noći mogla da ustane i smaže ih.

Džordž Kluni – Sirijana (2005)

Svoju fizičku transformaciju za potrebe filma Sirijana, Džordž Kluni je objasnio sljedećim riječima: „Moj posao je bio da jedem što brže mogu i što više mogu, praktično da jedem dok ne primijetim da ću povratiti ako još nešto stavim u usta. Dakle, mjesec dana sam imao zadatak samo da jedem”. Kluni je u tom periodu konzumirao devet obroka dnevno, zahvaljujući čemu mu je pošlo za rukom da se ugoji 14 kilograma.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković