Mel Gibson potvrdio snimanje petog nastavka serijala Smrtonosno oružje(video)

Glumac Mel Gibson potvrdio je da režiser Ričard Doner, koji je režirao sva četiri filma iz franšize, trenutno radi na projektu „Smrtonosno oružje 5“ (Lethal Weapon 5).

Gibson i Donald Glover glumili su detektive Rigsa i Murtoa u popularnoj franšizi od 1987. do 1998.

Prvi film, koji je napisao slavni scenarista Šejn Blek autor filmova „Iron Man 3“, „The Nice Guys“, „The Predator“, razbio je na kino-blagajnama i brzo je iznjedrio nastavak 1989. godine. Oba filma smatraju se klasicima iz podžanra akcione komedije o prijateljskim policajcima.

Glumac Džo Peši pridružio se glumačkoj ekipi za „Lethal Weapon 3“ iz 1992. godine, dok se komičar Kris Rok pridružio za „Lethal Weapon 4“ iz 1998. godine.

Od tada nije bilo drugih filmova, ali je peti nastavak konačno potvrđen u januaru ove godine. U toj se informaciji navodilo da će se Glover, Gibson i Doner okupiti za dugo očekivani film, premda u to vrijeme nije bilo riječi o scenaristi ili hoće li se Peš, Rok ili bilo koji drugi originalni član glumačke ekipe, poput glumice Rene Ruso, vratiti u postavu.

Bilo je u jednom trenutku nade da će se Blek vratiti da napiše film kako bi zatvorio franšizu započetu prije više od 30 godina, ali o tom filmu nije bilo vijesti od najave objavljene početkom ove godine.

Sada je Gibson potvrdio da je „Lethal Weapon 5“ još uvijek jako živ projekat, gostujući u televizijskoj emisiji „Good Morning America“ povodom promociju svog novog filma „Fatman“.

„Da! Projekat je apsolutno u fazi produkcije i da nije bilo problema oko pandemije već bi ulazio u završne radove. Ričard Doner, čovjek koji je stajao iza svega toga, čovjek koji je to donio na ekran i dao mu sve dobre stvari, trenutno radi na tome. On je legenda!“, rekao je popularni glumac.

Osim brojnih kontroverzi oko Gibsona posljednjih godina, mnogi vjeruju da slabiji kvalitet trećeg i četvrtog filma u franšizi znači da ga ne treba oživljavati. Ipak, Doner i njegova glumačka ekipa imaju druge ideje.

Ko zna, ako se napiše solidan scenario, onaj koji može povratiti duh prva dva filma, „Lethal Weapon 5“ možda ispadne iznenađujući hit. U svakom slučaju i karta nostalgije može odigrati veliku ulogu u povratku ove čuvene franšize.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković