Tejlor Svift umjetnica godine

Pandemija virusa korona pokvarila je planove organizatora brojnih kulturnih i muzičkih dešavanja širom svijeta, ali uz poštovanje svih epideimološkh mjera, na radost brojnih muzičkih izvođača i gledalaca ispred malih ekrana, u losanđeleskom "Microsoft Theateru" održana je dodjela "American Music Awards" (AMA).

"Bila je ovo jedna duga godina i sada kada se bliži njen kraj vrijeme je da se ponovno prisjetimo da smo jedna zemlja i da je moramo izliječiti", rekla je voditeljka Taradži P. Henson otvarajući svečanost dodjele nagrada.

Pop pjevačica Tejlor Svift šesti je put trijumfovala na AMA, koje se dodjeljuju na osnovu glasova publike, te još jednom proglašena za umjetnicu godine.

Ceremonija je održana uživo u Los Anđelesu, ali Sviftova je učestvovala online te je u video-poruci zahvalila svim obožavaocima koji poštuju njen lik i djelo. Osim nagrade za umjetnicu godine, osvojila još dvije - za najbolju žensku pop/rok pjevačicu i za najbolji video za pjesmu "Cardigan" s albuma "Folklore".

Kanadski izvođači Džastin Biber i The Weeknd osvojili su po tri nagrade, a priznanja su osvojile i američke reperke Doža Ket i Beki Dži.

Šou se sastojao od niza "živih" nastupa, ali onih unaprijed snimljenih, a održan je pred nekolicinom obožavalaca koji su držali fizičku distancu i nosili maske.

A ovogodišnju dodjelu AMA, po mišljenju struke, ali i publike definitivno je obilježio, pored brojnih nastupa, onaj provokativni Dženifer Lopez i Malume. Na sceni je sve prštalo od seksepila, a Lopezova je bila izazovnija nego ikad tokom izvedbi pjesama "Pa' Ti" i "Lonely", koje je nedavno snimila s kolumbijskim pjavečem i tekstopiscom.

A crveni tepih u  Los Anđelesu ponovo je blistao baš kao nekad. Osim sjajnih muzičkih izvedbi i koreografija na pozornici, pjevači i pjevačice pokazali su modna umijeća, prošetavši crvenim tepihom u elegantnim izdanjima.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković