Madona se vraća režiranju filmova

Madona se vratila režiranju filmova. Upravo je najavljeno da će za MGM režirati dramu “Taking Flight” o svjetski poznatoj balerini Mihaeli DePrins koja se rodila u ratom opustošenom Siera Leoneu.

Njena životna priča prilično je dramatična – oca su joj ubili pobunjenici, a majka joj je umrla. Istovremeno, Mihaela je doživjela šikaniranje svoje sredine zbog vitiliga, dermatološke bolesti koja se manifestuje bijelim flekama na koži koje nastaju zbog manjka pigmenta. Lokalno stanovništvo to smatra prokletstvom.

Mihaelu je usvojila američka porodica koja je prepoznala njen plesački talent. Nakon toga je njena plesačka karijera doživjela uzlet, a Madona će njenu priču prenijeti na film. 

“Mihaelino životno putovanje me pogađa podjednako kao umjetnicu i aktivistkinju protiv društvenih nedaća. Imamo jedinstvenu priliku da rasvijetlim probleme u Siera Leoneu i omogućiti Mihaeli da bude glas sve djece bez roditelja. Čast mi je da prenesem njenu priču na film”, rekla je Madona, prenosi Variety.

Mihaelu je američki par Elejn i Čarles DePrins usvojio kad je imala četiri godine. Od tada se pojavila u baletnom dokumentarcu “First Position” 2012, a sa sedamnaest godina je debitovala kao profesionalna plesačica u južnoafričkom Joburg Baletu.

Osim toga, plesala je u Bijonsinom spotu “Lemonade”, a trenutno je članica Dutch National Ballet, holandskog nacionalnog baletnog ansambla.

Impresivna Mihaelina priča inspirirala je Madonu da snima film prema knjizi “Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina”, memoarima koje su napisle Michaela i Elejn DePrince, žena koja ju je usvojila.

 

Izvor: