Neću po svaku cijenu u Holivud

Milošu Bikoviću život je promijenio film “Montevideo, Bog te video”, koji je shvatio kao odskočnu dasku.  Ostvarenje snova donijela mu je uloga mladog oficira u novom filmu “Sunčanica” slavnog ruskog režisera Nikite Mihalkova.

Kada se pojavio na velikom platnu, poredili su ga sa Džejmsom Dinom, Draganom Mićanovićem… Ovih dana promoviše film “Led”, a uskoro će i premijera filma “Izvan granica realnosti” u kojem igra uz Antonija Baderasa. 

Njegova adresa je u Moskvi gdje je izgradio zavidnu karijeru, a planira da snimi film o naučniku Nikoli Tesli koja će spojiti Rusiju, Srbiju i Holivud.

Ipak, centar američke i svjetske filmksme industrije, ne smatra “obećanom zamljom”. Upravo je to jedan od razloga što je svojevremeno odbio da zaigra u američkom filmu. 

“Nije svaki američki film Holivud, niti je Holivud sinonim za dobar film. Odbio sam da odem na probno snimanje zato što u scenariju nisam našao ništa što bi me intrigiralo. Drugim riječima, scenario mi je bio dosadan. Nisam vidio poentu filma. A drugi film koji sam odbio, tj. odbio sam razmatranje o tom filmu, nije to ni u jednom slučaju bila gotova stvar, bio je o ratu na Kosovu, u kojem su Srbi prikazani kao zveri i manijaci. Takvi filmovi me takođe ne zanimaju”, izričit je Biković.

“Ne radi se o parama. Otišao bih u Holivud i za džabe ako bi scenario bio dobar. Samo ne smatram Holivud obećanom zemljom za glumce, gdje je sve med i mlijeko. Imam kritički stav prema tome”, dodaje on.

 

Izvor: