Dječak Zain al Rafia maestralno odigrao ulogu u jednom od najupečatljivijih filmova u posljednoj deceniji(video)

Dječak Zain al Rafia zabilježio je nevjerovatnu ulogu u jednom od najupečatljivijih filmova u posljednoj deceniji, libanskom filmu „Capernaum“ (Biblijsko selo – u bukvalnom prevodu Haos) koji je bio nominovan za Oskara 2018. za najbolji strani film i dobio nagradu u Kanu za najbolji film, prenosi Radioaktivni komarac.

Nevjerovatna i humana priča se krije iza filma.

Naime glumac Zain je izbjeglica iz Sirije, koga je na ulicama Bejruta otkrila režiserka filma Nadin Labaki. Oduševio ju je njegovim talentom za glumu. Njegov lik u filmu se takođe zove Zain, a dječak je iznio praktično cio film na svojim plećima.

Njegova životna priča u mnogom se poklapa sa filmom, praktično je živio na ulici. Nije završio nikakvu školu i nije znao ni da piše. Poslije snimanja filma on i njegova porodica su zahvaljujući režiserki dobili dom u Norveškoj.

Nakon ceremonije dodjele Oskara kojoj je prisustvovao, Zain je sa 14 godina po prvi put krenuo u školu. Njegovo djetinjstvo je dobilo drugu šansu.

Ovaj potresni film, koji se teško gleda dva puta ostaće svima u sjećanju. Radnja filma prati 12-godišnjeg dječaka po imenu Zain koji je na sudu i tuži svoje roditelje za nemar i činjenicu da je uopšte rođen, s obzirom da nisu postojali nikakvi uslovi za to. Zatim kroz flešbekove pratimo priču ovog dječaka i sve teške događaje koje je proživio do tog trenutka.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković