Dino Dvornik je zaslužan za uspjeh Nine Badrić, iz butika je izvukao na scenu

Nina Badrić u svakoj prilici govori koliko se divi Dinu Dvorniku i da su njegove pjesme danas aktuelne kao što su bile i godinama prije kad su objavljene. Ali Ninu i neprežaljenog kralja funka vezuje nešto mnogo jače.

Badrić je svoju karijeru uvijek gradila glasom i kvalitetnim pjesmama, a trudila se da izgleda besprekorno u svojim nastupima, televizijskim i javnim.

Mnogi znaju da je Dino Dvornik zapravo odgovoran za njenu karijeru.

Podsjetimo, pjevačica je radila u zagrebačkom butiku kada je Dino Dvornik došao da kupi haljinu supruzi Danijeli. Čuo je kako pjeva, rekao joj je da isključi radio i da će je, ako bude tako dobro pjevala, sjutra odvesti na potpisivanje ugovora.

Nina je isključila radio i zapjevala, a Splićanin ju je pitao gdje živi. Sjutradan u 10 sati došao je po nju, donio joj čaj i peciva i otišli ​​su u “Croatia Records”.

Nina se često sjeća svog mentora, prijatelja i velikog genija za koga je ranije rekla da je njena muzička ikona, a sada mu je posvetila nježne riječi.

“Dino mi nedostaje. Svakako najjači muzičar na ovim prostorima, inovator muzike i jedinstvena nota. I jedan od najjačih vokala na sceni. On je za mene bio i ostao najveći car”, napisala je u posljednjoj objavi na Instagram storiju, prenosi Direktno.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković