Kristijan Bejl i Skot Kuper rade na novom zajedničkom filmu

Glumac Kristijan Bejl i reditelj Skot Kuper trebali bi zajedno snimiti još jedan film a u pitanju je adaptacija romana Luisa Bajarda pod nazivom “The Pale Blue Eye”, prenosi Bosonoga.

Triler se vrti oko pokušaja razrješenja niza ubistava koji su se dogodili 1830. godine na američkoj Vojnoj akademiji u West Pointu. Bejl će igrati veterana detektiva koji istražuje ubistva, a pomaže mu mladi i inteligentni Edgar Alan Po.

“Iako je Edgar Alan Po rođen u Bostonu, a umro u Baltimoru, veći dio svog života proveo je u Virdžiniji, mojoj rodnoj državi”, rekao je Kuper i dodao:

”Zbog čega sam odrastao uz njegovo prisustvo. Ostavio nam je ovaj žanr koji je još uvijek prisutan u našoj kulturi. Ovo će biti moj pokušaj da to prenesem na veliko platno kroz priču u čijem fokusu je serijski ubica. Želim snimati filmove koji me guraju u neki drugi, možda neugodan prostor, ali drago mi je što Kristijan ide tamo sa mnom. Želim ovo raditi više od deset godina i na moju sreću, Kristijan je sada savršeno ostario da bude glavni lik. Bio je premlad kad sam prvi put pomislio da napravim ovo. Filmovi se trebaju dogoditi u pravo vrijeme”.

Plan je da produkcija počne sa snimanjem na jesen ove godine. Ovo je Kuperu i Bejlu treći zajednički film u karijeri, nakon saradnje u ostvarenjima “Out of the Furnace” i “Hostiles”.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković