Stefanovski o Đuričiću: Strašno je kada ode takav čovjek, malo je takvih ljudi

Muzičar Vlatko Stefanovski veoma teško je doživio smrt prijatelja i kolege Dragoljuba Đuričića, s kojim se čuo putem poruke prije deset dana.

Međutim, dan prije nego što je preminio, 14. marta, Dragoljub mu nije odgovorio na SMS, ali je smatrao da će se svakako oporaviti.

“Bio sam na ručku sa prijateljima i šokirao sam se. Novinarka me pitala za Dragoljuba, ja sam se pitao na šta misli. Prije 10 dana mi je odgovorio na poruku, a prekjuče nije. Očekivao sam da izađe i ozdravi. Nakon toga sam imao 30 propuštenih poziva, nisam pričao ni sa kim, zvao sam danas njegovu familiju i prijatelje. Imao sam ga kao člana porodice, kao anđela čuvara, mnogo me je volio kao i ja njega, više od 10 godina svirali smo zajedno. Sredinom osamdesetih živio je kod mene. Prilično teško sam doživio tužnu vijest”, rekao je kantautor, a onda se prisjetio detalja iz života Đuričića.

“Ljubav je bila obostrana. Taj čovjek imao je ogroman duh, bio je izuzetno pažljiv, stalno nasmijan, srdačan, spreman da pomogne uvijek. Bio je pored mene kada sam imao teške privatne trenutke i situacije i u osamdesetim i u devedesetim godinama. Uvijek je bio pored mene i ja sam vrednovao tu ljubav i pažnju koju mi je davao. Strašno je kada ode takav čovjek, malo je takvih ljudi. Više niko nema ni za koga vremena”, rekao je on u “Pulsu Srbije” i nastavio da objašnjava na šta misli.

“Kada vidite nekog da je nasmijan, duhovit, srdačan i ljubazan sve to ima drugu stranu. Najveći komičari su nažalost, veliki depresivci. Jedno vrijeme je patio, bio je usamljen i vjerovatno depresivan. Ljudi koji se oslanjaju na emocije često su depresivni i ranjivi”, smatra Stefanovski.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković