Sve o rimejku filma Talented Mr Ripley

Iako nam je prva asocijacija na kultni film iz naslova sunčani ambijent prelijepe Italije, radnja nije nimalo naivna… Pored ubistva, tu je krađa identiteta, ali i niz drugih sumnjivih aktivnosti i izazova glavnih junaka… No, i dan-danas na pomen ovog ostvarenja u nama se budi želja za novim uzbudljivim avanturama, pogotovo u ovim okolnostima kada su nam mogućnosti za putovanja i dalje vrlo ograničene…

Dovoljno je samo prisjetiti se Meta Dejmona, Gvinet Paltrou i Džuda Loua u prvoklasnim sakoima, kaputu leopard printa i italijanskom pletivu na obali Napulja, da nas obuzme osjećaj topline. Sada nam stižu lijepe vesti, a to je da reditelj Stiven Zejlijan priprema rimejk ovog filma. Više detalja otkrijte u nastavku.

Zejlijan, inače osvajač Oskara, nedavno je sarađivao sa Martinom Skorsezeom na ostvarenju The Irishman. Sa druge strane, scenario je inspirisan romanima Patriše Hajsmit. Kada je riječ o glumačkoj podjeli, naslovna uloga pripala je Endruu Skotu, a Dikija Grinlifa igraće Džoni Flin. Dakota Faning oživjeće lik Mardž Šervud, koja je sumnjičava po pitanju Toma, i koja ima istančan modni ukus. Meredit Log u prvobitnoj verziji tumačila je Kejt Blanšet, a i dalje je nepoznato ko će je naslijediti u ovoj verziji. Isto važi i za lika Fredija Majlsa.

Ipak, iako ste možda pomislili da je riječ o još jednom filmu, varate se, budući da nas ovoga puta očekuje serija jednostavnog naziva Ripley, a prema pisanju magazina Deadline, reditelj će iskoristiti nekoliko romana: The Talented Mr Ripley, Ripley Under Ground, Ripley’s Game, The Boy Who Followed Ripley i Ripley Underwater, kako bi uspio da dočara transformaciju Riplija – od djetinjstva do počinjavanja ubistva.

Dok ne stignu nove informacije o ovom projektu, podsjetite se još jednom ovog sjajnog filmskog klasika.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković