Završeno snimanje filma U tišini u režiji Bojana Stijovića

Završeno je snimanje kratkog igranog filma pod radnim naslovom „U tišini“ po scenariju i u režiji Bojana Stijovića, u produkciji filmske kuće „Cut Up“ iz Podgorice. Ovaj projekat je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje kratkometražnih igranih filmova u doba pandemije COVID-19.

Ocijenjen od strane stručne komisije kao projekat sa specifičnim osvrtom na jugoslovensku kinematografiju i njenu propast, koju produbljuje kroz današnju modernu strvarnost usljed situacije sa pandemijom COVID-19.

Mlada žena, kćerka pokojnog kvalifikovanog jugoslovenskog kino-operatera, biva odbačena i otpuštena sa posla higijeničarke u momentu dok se sprema da zatraži bolji status na poslu. Autor je posebnu pažnju poklonio položaju žena, osvrćući se na život protagonistkinje u mizoginoj sredini.

Glavnu ulogu tumači Gorana Dragašević, dok su u ostalim ulogama Goran Vujović, Dejan Đonović, Sejfo Seferović, Jovan Krivokapić, kao i studenti Fakulteta dramskih umjetnosti u klasi profesora Branimira Popovića: Maša Božović, Una Lučić, Kristijan Blečić i Ognjen Sekulić.

Producent filma je Veliša Popović, direktor fotografije Ivan Čojbašić, asistent kamere Nemanja Dabanović, šminkerka/maskerka Bojana Kojičić, snimatelj zvuka Bojan Radojević, sekretarica režije Mateja Raičković, dekor i rekvizita Srđan Nadaždin i Predrag Vuković, dok je za rasvjetu bio zadužen Marko Vuković.

Film je snimljen na lokacijama u Podgorici, uz pomoć Sekretarijata za kulturu Glavnog grada, Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ i Gradskog pozorišta.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković