Ridli Skot i Stiven Najt rade na seriji o Drugom svjetskom ratu

Ridli Skot i Stiven Najt udružuiće snage na radu u seriji od 10 epizoda pod nazivom “Roads to Freedom”, prenosi Bosonoga.

Serija će pratiti priču o Drugom svjetskom ratu kroz nekoliko međunarodnih perspektiva, temeljena na knjigama Sir Entonija Bivora.

Namjera je ispričati priču koristeći svježe i jedinstvene prikaze. Iako se većina holivudskih ratnih filmova fokusira na američke i britanske napore, “Roads to Freedom” prikazaće brutalnu stvarnost iz više uglova, sa likovima ne samo iz SAD-a i Velike Britanije, već i iz Rusije, Njemačke, Francuske i drugih zemalja širom svijeta.

To uključuje žene i djecu koji su se borili za preživljavanje, a naglasak je na čovječnosti i likovima povezanima jednom dramatičnom pričom. Neke će linije priče biti neugodne, ali herojske, a trka između Istoka i Zapada za zauzimanje Berlina rasvijetliće ono što je postao temelj hladnog rata.

Skot planira režirati prvu epizodu serije, a Najt i Bivor napisaće sve epizode.

Biverove knjige prodane su u više od osam milion primjeraka na 33 jezika, a uključuju međunarodne bestselere kao što su “D-Day – The Battle for Normandy”, “Paris After the Liberation”, “Arnhem – The Battle for the Bridges” i druge.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković