Voditeljka izgubila milion gledalaca zbog toksičnog ponašanja

Poslije zabrinjavajućih optužbi zaposlenih o toksičnoj atmosferi i neprimjerenom ponašanju na radnom mjestu, emisija koju je vodila Elen Dedženeris izgubila je oko milion gledalaca.

U premijeri 18. sezone u septembru prošle godine, Dedženeris se izvinila svojim zaposlenima zbog mogućih neprijatnosti nastalih tokom rada na emisijama, prenosi Direktno.

Upravo je ova emisija bila prekretnica kada su u pitanju gledaoci, koji su pogledali epizodu, a zatim se isključili, izvještava “New York Times” pozivajući se na podatke iz Nelsenovog sistema za mjerenje rejtinga.

Od tada je “Elen Dedženeris Šou” izgubila preko milion gledalaca. U posljednjih šest mjeseci je izmjereno da ima 1,5 miliona gledalaca, ali u istom periodu prošle godine imala je 2,6 miliona.

Gubitak više od milion gledalaca znači pad od 43 odsto, što je veći pad od bilo koje konkurentske emisije.

Takođe, primjetan je pad od 38 odsto u osnovnoj publici koju čine odrasle žene mlađe od 54 godine. Sve navedeno uticalo je i na smanjenje prihoda od oglašavanja u emisiji, koji su od septembra do januara iznosio 131 milion dolara, a sada je oko 105 miliona dolara.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković