Nisam antivakserka: Karleuša nakon vakcine dobila vaučer za šoping

Kao jedna od prvih 100 vakcinisanih u TC Ušće, Jelena Karleuša je dobila šoping vaučer u vrijednosti od 3.000 dinara za kupovinu u pomenutom tržnom centru.

Pjevačici je vaučer proslijedio njen blizak saradnik Zoran Birtašević, a ona je rekla kako ga neće iskoristiti, već će ga ustupiti nekom.

Kako javlja reporter Nova.rs, ona je vaučer prvo ponudila nekom od prisutnih novinara i reportera, ali su oni odbili, te će obradovati nekog drugog.

Inače, Karleušu se na vakcinacionom punktu dočekali direktor Doma zdravlja Savski vijenac Zoran Bekić i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji su kratko porazgovarali s njom nakon što je primila prvu dozu Fajzer vakcine.

Pjevačica se nakon primljene vakcine u neformalnom razgovoru povjerila Vesiću da je veći strah imala od medijskih reportera nego od vakcine.

Takođe je izjavila da je vakcinacija odraz društvene odgovornosti i poštovanja prema zdravstvenim radnicima.

O komentarima da je ona antivakser i da nije podržala vakcine smatra da nikada nije rekla da ne podržava vakcine, već da ne podržava vakcinisanje male djece do 8 godina starosti sa MMR vakcinom i da je imala iskustvo u svojoj porodici gdje joj je jedno od dvoje djece imalo problema sa govorom koji su bili prouzrokovani vakcinisanjem, pa je samim tim majčinski reagovala, rekla je za Prvu.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković