Vesna: Dino nije htio da snimi Jorgovane, otpjevao je svoj dio i otišao ljut

Folk pjevačica Vesna Zmijanac otkrila je zanimlljivu anegdotu iz vremena kada je snimila duet pjesmu “Kad zamirišu jorgovani” sa Dinom Merlinom

“Od cijele moje tadašnje ekipe čula, ja sam znala da je ovo hit. Mi smo na početku gurali druge pjesme, to je bilo na jesen, ali oko Nove godine kad su “Jorgovani” krenuli, svi su čili i pjesma se svuda slušala”, rekla je Vesna.

Ona je otkrila kako je Dino bio srećan što će sa njom da snimi duet.

“On je došao, donio tu pjesmu, imali su para samo za jednu kartu do Beograda u jednom pravcu, a kad je napravio pjesmu neko ga je zezao u Sarajevu: “S kim ćeš ti to da pjevaš, sa Vesnom Zmijanac?!” Ali, bio je srećan što sam ja to uzela. Strpljivo je došao u Srbiju i jedva me našao”. 

Međutim, folkerka otkriva kako Dino nije bio zadovoljan pjesmom.

“Dino nije htio ni da dođe na snimanje, on je samo otpjevao svoj dio i ljut otišao kao puška. Kad je čuo aranžman rekao je: “Ovo nije moj pjesma, ovo ne valja ništa. Ne mogu slušati”.

“Kada je došao u produkciju, čim sam čula pjesmu i meni se svidjelo kako on pjeva, njegovo tanano grlo. Moj tadašnji menadžer nije htio ni da čuje za taj duet, ali ja sam želiela, ispričala”, je Vesna u Premijeri.

Izvor: