Kanje bi da bude nova Marina Abramović: Živi na stadionu i odbija da ga napusti dok ne završi svoje umjetničko djelo

Kanje Vest već neko vrijeme radi na svom umjetničkom projektu “Donda” koji je ime dobio po njegovoj pokojnoj majci, a kako se navodi, reper će živjeti na stadionu “Mercedes-Benz” u Atlanti sve dok ga ne završi.

Kanje je nekad bio svijetla tačka repa, međutim ta vremena davno su prošla.

Naznaka da je krenuo stazom bez povratka bila je svojevremeno otimanje nagrade od Tejlor Svift, jer ju je, po njegovom mišljenju zaslužila Bijonse, a u godinama koje su dolazile, Kanje je pokazivao sve bizarnije ponašanje.

Konceptualni albumi, ubijeđenost da je prorok, osnivanje crkve, neobično ponašanje… zbog čega su mnogi mišljenja i da nikog ne treba da čudi što ga je Kim napustila, za koju su dugo smatrali da je njegova svijetla tačka.

Kardašijanka je i sama priznala da su njegovi mentalni slomovi i neadekvatno liječenje jedan od razloga zbog kojih je riješila da stavi tačku na brak.

Iako je kratkotrajna afera sa jednom od najljepših žena svijeta, Irinom Šajk podigla njegovu popularnost neznatno, čak je i ona rekla da “ne žele da je viđaju u javnosti sa njim”.

Kanje Vest koji je nedavno organizovao ekskluzivni i po mišljenju javnosti precijenjen i preskup “listening party” sada radi na nastavku svog projekta “Donda” koji je ime dobio po njegovoj pokojnoj majci čiju je smrt teško podnio.

Naime, reperova majka podvrgla se liposukciji nakon koje su se javile komplikacije, a preminula je dan kasnije u svojoj kući. Kanje je sebe krivio za njenu smrt, često ističući da se sve to ne bi dogodilo da nije insistirao da se presele u Los Anđeles.

Nakon toga donesen je tzv. Dondin zakon, koji od estetskih hirurga zahtijeva da urade sve potrebne pretrage prije operacija i tako potvrde može li se pacijent podvrgnuti istoj.

Album na kom radi trebalo je da svjetlost dana ugleda u petak, ali kako nije gotov, reperov predstavnik za štampu rekao je da Kanje planira da ostane na stadionu dok ga ne završi.

Iako je dobio dosta kritika zbog cijene “koncerta za slušanje”, upućeni tvrde da je ovo možda i najbolji album u njegovoj karijeri.

Ipak, kritike nisu izostale.

“Kanje želi da bude nova Marina Abramović”, “Navučeš čarapu na facu i nazoveš to umjetnošću, šta je sljedeće”, “Teatralan kao i uvijek”, “Već viđeno Kanje”… pisali su ljudi na mrežama, iako su reperu podršku pružile brojne svjetske face poput Šakila Onila (49), pjevača Si Lo Grina (46) i repera Big Boi-a (46), ali i supruge Kim Kardašijan koja je nakon svega ostala u dobrim odnosima sa reperom.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković