Milica Janketić krenula stopama slavnog oca i brata

Mladu glumicu Milicu Janketić gledaoci su zapazili u seriji “Santa Maria della Salute” gdje je tumačila lik knjeginje Milice, a kasnije smo je gledali u krimi seriji “Ubice mog oca”. Trenutno snima “Urgentni centar 2” gdje igra glavnu sestru Katarinu. Kako kaže, od glume nije mogla da pobjegne budući da joj se glumom bavi otac, Mihailo Miša Janketić, i majka Svjetlana Knežević. U svijet glume prije nje zakoračio je i brat Marko.

“Odrastala sam u pozorištu, okruživali su me glumci, ali meni je to bila najnormalnija stvar, podrazumijevalo se i ja za drugačije nisam ni znala”, kaže Milica i dodaje da što je iz glumačke porodice više odmaže nego što pomaže.

“Djeci poznatih roditelja teže je da se dokažu u profesiji koju su izabrali jer vas onda često posmatraju kao pod nekom lupom, ne smijete ni jednu grešku da napravite, odmah vam prilijepe etikete “sin i ćerka tog i tog” ili “on, ona je to preko veze”… Onda ta djeca stalno moraju dodatno da se dokazuju mada, s druge strane, nekad je neko prema vama dobronamjerniji samo zbog prezimena, tako da zna to i da pomogne, ali onda vam je i to bezveze, zato što pomislite da to nije zbog vas nego zbog roditelja”.

 

U drugom ciklusu “Ubice moga oca” igrala je sa bratom Markom, a epizodnu ulogu je imao i tata Mihailo.

“Sa Markom sam bila u jednoj sceni, ali nismo bili direktni partneri – bukvalno smo se sreli na setu. Sa tatom nisam ništa još radila, mada bih voljela da jednom svi uradimo nešto zajedno. To bi bilo baš lijepo i zanimljivo. Inače, iskreno, tata i ja ne razgovaramo baš često o glumi, jer mislim da smo previše time okruženi, pa kod kuće biramo radije neke druge teme. Naravno, uvijek prokomentarišemo jedno drugom predstavu, ulogu i razgovaramo ako imam nedoumicu oko nečega. Tata je tu je uvijek da pomogne”, priča Milica.

izvor:cdm