Boris Novković otkrio da njegov sin ima zdravstvene probleme

Popularni pjevač Boris Novković (49) i njegova bivša supruga Lucija već osam godina se bore sa zdravstvenim problemom sina Noe, a pjevač kaže da je najbolje vrijeme ono koje provodi sa djecom.

Boris je tek prije nekoliko mjeseci otkrio da njegov sin Noa, kojeg je dobio iz braka sa Lucijom, boluje od autizma. On je u javnosti iznio priču kako se bori sa sinom koje je dijete sa specijalnim potrebama, što je pomoglo mnogim ljudima. Borisu veoma znači što je inspirisao ljude da se bore i dalje.

“Znači mi puno. Ja to gledam kroz dvije prizme. Jedna prizma je svako ima izbor da živi život kako živi. Roditeljstvo je meni sveta stvar, kad je roditeljstvo u pitanju ja sam tu vrlo strejt”, rekao je Boris za “Blic”.

On je zbog sinovljeve bolesti zapostavio karijeru, ali to mu uopšte nije predstavljalo problem. Njemu je najbitnije da se mališan osjeća dobro i da ne osjeti da mu nešto fali u životu.

“To mi nije teško padalo, čak je i bilo dobro pauzirati malo u karijeri. Najdragocjenije mi je da provodim vrijeme sa njim, i najdragocjenije mi je da imam fantastičan odnos sa svojom djecom. To ne može ništa zamijeniti u životu”, iskren je Novković i otkrio koliko ga je ova životna situacija ojačala.

“Sve te ojača kao čovjeka! Sve što je prošlo kroz mene kao iskustvo bilo loše, bilo dobro, bolno, za sve što se dešava postoji neki razlog. Nismo mi na ovom svijetu da bi smo bili doktori, muzičari, arhitekte, ovdje smo da učimo o nama samima kroz ovakve teške situacije”, kaže Novković.

Poznate ličnosti svojim savjetima često pomažu drugim ljudima sa sličnim problemima, a Boris razgovara i sa drugim roditeljima čija djeca imaju autizam.

“Razmjenjivao sam savjete sa mnogim roditeljima koji se suočavaju sa istim problemom. Još uvijek je na ovim prostorima tabu tema kada je autizam u pitanju, ali na svu sreću stvari idu nabolje.

izvor:cdm