Novi hit film koji morate pogledati: Šta se desilo prošle noći u Sohou?

Novi hit film po imenu "Prošle noći u Sohou" koji će vas tokom cjelokupnog trajanja držati na ivici stolica.

Radnja filma je sljedeća – radi se o psihološkom trileru Edgara Rajta o mladoj djevojci, sa strašću prema modnom dizajnu, koja na misteriozan način ulazi u šezdesete godine prošlog vijeka gdje se susreće sa svojim idolom, impresivnom pjevačicom u usponu. Ali London šezdesetih godina nije onakav kakav se čini, što glavna protagonistkinja filma otkriva na teži način.

Priča prati mladu Eloiz, koju inače tumači dvadesetjednogodišnja Thomasin McKenzie. Eloiz dolazi u London da studira modni dizajn. Bezobzira na 21. vek i novo vrijeme, ona je opčinjena swinging Londonom šesdesetih. Odmah na početku, gledaoci shvataju da mlada djevojka ima istorijat mentalnih bolesti u svojoj porodici, njena majka je u Londonu izvršila samoubistvo.

Pošto shvata da se ne snalazi u studentskom domu i da njene cimerke i prijateljice nisu blagonaklone prema djevojci koja dolazi iz malog mjesta, ona odlučuje da se odseli i da živi u iznajmljenoj sobici u epicentru londonskog retro života u Sohou.

U filmu se pojavljuje i Dajana Rig, preminula zvijezda serije „Igra prestola“ kojoj je ovo ujedno bila i posljednja uloga. Eloiz već tada kreće da sanja svoje snove – bukvalno – i vidi mladu pjevačicu Sendi, koju inače tumači Anja Tejlor Džoj koja želi da uspije, i njenog dečka-menadžera Džeka – Meta Smita, koji želi da joj pomogne.

Ako vam do sad imena ovih mladih glumaca nisu baš poznata, da probamo ovako – mala iz filma „Jojo Rabbit“ sanja šahistkinju iz „Queen Gambit“ kako pleše sa jednim od doktora iz „Doctor Who.“ Puno bolje?

Sjaj londonskih ulica i  klubova šezdesetih brzo smenjuju horor i aveti prošlog vremena, a onda, kroz gomilu plot twistova, sve je puno krvi, ubistava, čudnjikavih scena u kojima nije jasno da li Eloiz sve umišlja jer pati od šizofrenije ili je njen život zaista ugrožen, a ona je postala žrtva trgovine belim robljem.

Film pokušava da nam pokaže da se ispod ružičaste svile nostalgije gotovo uvijek krije gomila krvi i suza, kao i zakopanih leševa – bukvalno tako.

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila: Jasminka Mulić