Porodica Guči prijeti tužbom producentima filma "Gučijevi"

Porodica Guči zaprijetila je produkciji filma "House of Gucci" sudskim procesom zbog njihovog portretiranja u novom filmu Ridlija Skota, a posebno predstavljanja Patricije Ređiani - "Crne udovice" - kao žrtve.

Nasljednici Alda Gučija (kojeg u filmu glumi Al Paćino) tvrdili su da se "produkcija filma" nije "potrudila da ih konsultuje" prije nego što su predsjednika kompanije i "članove porodice Guči opisali kao nasilnike, neuke i neosjetljive na svijet oko sebe.”

"Ovo je izuzetno bolno sa ljudske tačke gledišta i uvreda za nasljeđe na kojem je danas izgrađen brend", navodi se u saopštenju, koje je u ponedjeljak objavila italijanska televizijska služba ANSA.

U drami o ubistvu Lejdi Gaga glumi Patriciju Ređiani koja je provela 16 godina u zatvoru zbog planiranja ubistva svog bivšeg supruga i nekadašnjeg šefa modne kompanije Mauricija Gučija (Adam Drajver).

Nasljednici, koji su vodili Guči 33 godine do sredine osamdesetih, posebno su se uvrijedili zbog prikazivanja Patricije kao žrtve, uprkos činjenici da je "osuđena da je bila podstrekač ubistva Maurizcja Gučija". Nacionalni mediji su je prozvali "Crnom udovicom".

Predstavljanje Ređiani kao "žrtve koja je pokušavala da preživi u muškoj i mačo korporativnoj kulturi još je neprijatnije", navodi se u saopštenju.

Ne samo u filmu, ovaj saosjećajni prikaz Patricije proteže se i na izjave članova glumačke ekipe, naveli su Gučijevi nasljednici u svojoj izjavi, koju su italijanski mediji naveliko citirali otkako je objavljena.

U nedavnom intervjuu za britanski Vog, Gaga je rekla da ne želi "veličati nekoga ko bi počinio ubistvo", kroz svoj prikaz Ređiani, ali da želi "odati poštovanje ženama koje su kroz istoriju postale eksperti za preživljavanje".

Porodica je odbacila tvrdnju iz filma Ridlija Skota da kompanija nije uključivala žene.

Konstatujući ove netačnosti, nastavlja se u saopštenju, "porodica Guči zadržava pravo da preduzme svaku inicijativu (neophodnu) da zaštiti svoje ime i imidž".

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić