Hakeri otkrili ko je novi Džejms Bond?

 Britanski glumac Idris Elba (42) sve je bliži ulozi Džejmsa Bonda, a u grupi onih koji njega vide kao sljedećeg agenta 007 je i Ejmi Paskal, predsjednica filmskog odjeljenja Sony Entertainmenta.

O tome da će sljedeća inkarnacija Bonda "promućkati, a ne promiješati" franšizu i da bi Elba (The Wire, Luther) mogao da bude prvi tamnoputi agent 007 priča se već nekoliko godina. Da je to sve izvjesnije, potvrđeno je nakon hakerskog napada na Sony.

Hakerska grupa "Čuvari mira", koja je uspjela da "zabrani" film "The Interview", pustila je još jednu seriju mejlova zasposlenih u kompaniji Sony u javnost, a među njima je i onaj u kome Ejmi Paskal piše Elizabet Kantilon, bivšoj izvršnoj potpredsjednici distrubutera Džems Bond franšize "Columbia Pictures".

"Idris bi trebalo da bude sljedeći Bond", piše između ostalog u mejlu koji je poslat 4. januara 2014. godine.

Ova ideja odavno ima veliku podršku fanova, a i sjajni Britanac je prilično zagrejan za ovu ideju, pa je ranije rekao da bi rado prihvatio ulogu.

Aktuelni i veoma uspješni 007 Danijel Krejg trenutno snima novi nastavak serijala po imenu "Spectre". On bi trebalo da se pojavi u bioskopima 6. novembra, a Krejgov ugovor predviđa još jedan film nakon toga.

"Pokušavam da se izvučem iz ovoga, ali me ne puštaju. Dogovorio sam još nekoliko filmova, ali da vidimo kako će ići. Posao je posao i ako se desi s*anje, neko će rado obrisati zadnjicu mojim ugovorom", rekao je Krejg za "Rolling Stone" prije dve godine.

Inače, očekuje se da hakeri objave još podataka o novom Bondu, jer se već spominjalo to da je procurio scenario, kao i da je "Spectre" već probio budžet.

izvor:analitika