Snima se biografski FILM o Majklu Džeksonu - poznati detalji

Film "Majkl" produciraće Grejem King, koji je bio producent filma "Boemska rapsodija".

U pripremi je novi biografski film o Majklu Džeksonu, a na čelu ovog projekta biće Grejem King.

Kako prenosi "Variety", predstojeći film, pod nazivom "Majkl" ("Michael"), snima se uz blagoslov porodice i rukovodioca imanja Majkla Džeksona.

Scenario je napisao Džon Logan ("Gladijator", "Skajfol"), koji je ranije radio sa Kingom na "Avijatičaru" (2004) Martina Skorsezea.

Džon Branka i Džon Meklejn, koizvršioci Džeksonovog imanja, produciraće biografski film zajedno sa Kingom, koji je prvi put upoznao porodicu Džekson 1981. godine. Kompanija Lionsgate će distribuirati film "Majkl" širom svijeta.

- Počastvovam sam što mogu da prenesem njegovo nasleđe na veliko platno. Sjedeći na stadionu Dodžera i gledajući Victory Tour, nikada nisam mogao da zamislim da ću skoro 38 godina kasnije dobiti privilegiju da budem dio ovog filma - rekao je Grejem King.

Prema saopštenju za medije, "Majkl" će publici dati dubinski prikaz komplikovanog čovjeka koji je postao kralj popa. U ovom ostvarenju biće oživljeni Džeksonovi najpopularniji nastupi.

- Još od malih nogu, kao član grupe Jackson 5, (Majkl) je volio magiju bioskopa. Kao porodica, počastvovani smo što će naša životna priča oživi na velikom ekranu - rekla je majka Majkla Džeksona Ketrin Džekson.

Iz Džeksonovog imanja sugerišu da se film neće baviti optužbama o seksualnom zlostavljanju djece koje su iznijete protiv Majkla Džeksona tokom njegove karijere i nakon njegove smrti 2009.

Još 2019. godine, četvorosatni dokumentarac "Leaving Neverland" uključivao je svjedočenje Džejmsa Sejfčaka i Vejda Robsona, koji su tvrdili da ih je Džekson seksualno zlostavljao kao djecu devedesetih, piše NME.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković