Amal Kluni: Nisam vjerovala uljubav dok nisam srela Džordža

Kada je na dodjeli „Zlatnih globusa“ prije tri godine glumac Džordž Kluni (56) primio nagradu, voditeljka programa je u šali rekla: „Amal je advokatica specijalizovana za ljudska prava, radila je na najvećim svjetskim slučajevima, sarađivala je sa Kofijem Ananom na mirovnom rješenju za Siriju i izabrana je za izaslanika u Ujedinjenim nacijama, a večeras njen suprug prima nagradu za životno dostignuće“.

Svi u sali su se nasmijali, ruku na srce, najviše sam Džordž, ali moć ove poruke mnoge je osvijestila – Amal Kluni (40) postala je poznata široj javnosti i zavrijedjela njenu pažnju tek kada se udala za slavnog glumca. To potvrđuje i činjenica da je malo ko znao da je prije braka bila zapravo bila Amal Alamudin, uspješna Libanka, rođena u Bejrutu, ćerka Barije Miknas, istaknute političke novinarke i oca Ramzija, preduzetnika, s kojima se kao dijete preselila u London. Stažirala je u Međunarodnom sudu u Hagu radeći na slučaju Slobodana Miloševića i branila ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko.

Nedavno je prvi put sebe predstavila u drugom maniru, slikajući se za naslovnicu američkog izdanja magazina Vogue, za koji je ispričala i neke detalje iz privatnog života. Opisala je trenutke u kojima je upoznala Džordža i način na koji je to promijenilo njen život. Rekla je da je nakon 35. godine digla ruke od ljubavi i pomislila da, ako do tada nije upoznala čovjeka svog života, to se vjerovatno neće ni dogoditi. Međutim, desio se preokret.

“Sve je bilo tako prirodno. Prije njega, nadala sam se da postoji takva ljubav koja ne zahtijeva nikakva preispitivanja i slično. To je jedina stvar u životu u kojoj je sreća najveći faktor. Imala sam 35 godina kada sam upoznala Džordža. Nisam ni sanjala da će mi se to dogoditi, a ideja da se udam i imam porodicu nije me uopšte uzbuđivala”, ispričala je Amal, koja se prisjetila i svog početka na poslu kada o ljubavi i privatnom životu nije mnogo razmišljala.

“Kada bih iz kancelarije izašla prije 22 časa, to bi bio ogroman uspjeh i značilo je da imam vremena da odem i na večeru s prijateljicama”, rekla je Amal čiji život danas ipak izgleda umnogome drugačije. Prošle godine rodila je blizance, ćerku Elu i sina Aleksandra.

O upoznavanju s Klunijem i njihovom odnosu nedavno je govorio i slavni glumac, prisjećajući se momenta, kad je sve počelo, na jednom događaju na jezeru Komo, gdje danas imaju velelepnu kuću.

“Kada sam je vidio, pomislio sam da je prelijepa, duhovita i očigledno pametna. Ne znam šta je ona mislila o meni, vjerovatno da sam mator”, našalio se Kluni i dodao:

“Poslala mi je fotografije s jednog mjesta na kojem sam ja bio i počeli smo da se dopisujemo, šaljemo mejlove, pričamo, najviše o tome šta se događa u našim životima u tom trenutku. Nakon određenog perioda postalo je jasno da smo mi više od prijatelja”, otkrio je Džordž.

Njihov prvi ljubavni sastanak odigrao se u oktobru 2013. u Londonu, kada je Amal odabrala da odu na jedno popularno mjesto, a njen hrabar izbor iznenadio je Klunija.

“Bilo je to jedno od onih „šik“ mjesta gdje obično obitavaju poznati. Dočekalo nas je oko 50 paparaca, ali ona je sve to izdržala kao šampion. Prilično brzo nakon toga stvari su eskalirale”, objasnio je glumac. Otišli su na safari u Keniji gdje se Amal posebno obradovala žirafama, njenim omiljenim životinjama. U februaru 2014. znao je da je ona prava.

“Pokazao sam njenu fotografiju na kojoj se osmjehuje u društvu tih žirafa svom prijatelju Benu Vajsu i rekao da mislim da ću je zaprositi”, rekao je Kluni. Kupio je prsten, ali nikada o tome nije pričao sa Amal. Ona se vratila iz Engleske, gdje je bila sa svojim roditeljima i gdje s Klunijem takođe posjeduje jednu rustičnu kuću, taman kada ju je majka pitala kakve su Džordžove namjere sa njom. Amal je mamu smirivala i govorila da stvari treba da idu polako, te da su zajedno tek šest mjeseci.

Ipak, Kluni je sve isplanirao tokom jedne večere koju je organizovao kod njega. Te večeri, njegovo jedino oklijevanje bilo je vezano za to da li je previše požurio i da li će ona misliti da je prerano, ali ne i da li je ona prava za njega. Njihova kompatibilnost nikada mu nije bila sumnjiva. Od tada su u srećnom braku.

“Prava ljubav, poput ove koju sam ja pronašao sa Amal, mijenja vas iz korijena. Odjednom vam nečiji život postaje važniji od sopstvenog. Ljudi moraju imati mnogo sreće da pronađu pravog partnera. Meni je žao što mi se to dogodilo tek sa 50 godina, ali samo zato što sam propustio da još više vremena provedem s njom”, izjavio je Džordž.

izvor:cdm