Jelena Đoković iskreno o teškim trenucima iz mladosti

Jelena Đoković danas je uspješna poslovna žena, kojoj mnogi zavide na uspjehu i životu u izobilju. Međutim, ona ne krije da njeni počeci nisu bili laki.

Supruga Novaka Đokovića i direktorka Fondacije Novak Đoković još kao tinejdžerka željela je da studira u inostranstvu, a kako bi sebi ispunila tu želju rano je počela da radi i da se snalazi sama.

“Ja posljednjih 14 godina ne živim u Srbiji, i ne živim u sistemu u kome žive naši mladi ljudi. Moj prvi posao bio je sa 16 godina u parfimeriji. Zatim sam radila u kladionici, kao šankerka, pravila sam kafe, sokove, i taj posao radila sam kako bih zaradila za kartu do Italije, i otišla na studije”, ispričala je Jelena gostujući kod Jovane Joksimović i Srđana Predojevića u “Jutarnjem programu” na TV Prva.

Ona se osvrnula na rad fondacije koja nosi ime njenog supruga, a voditelji su je upitali na koji način se fondacija finansira.

“Postoji mnogo ljudi koji zovu i nude pomoć, kako materijalnu tako i fizičku, i mnogo im hvala na tome. Ali najveći donatori smo Novak i ja. Mi ne želimo to da ističemo, jer se to smatra ličnom promocijom, ali smo shvatili da ukoliko govorite o tome podstičete i druge ljude da doniraju”, rekla je Jelena.

“Ovo jeste malo neprijatno pitanje, ali pitamo vas to jer je ovo potpuno drugi model po kome funkcioniše fondacija, vi ste ti koji najviše doniraju. O kojoj cifri je riječ?”, upitala ju je Jovana.

“Mi ulažemo oko dva miliona eura na godišnjem nivou”, iskrena je bila Jelena.

izvor:cdm