Nova sezona hit serije "zapalila" Netflix, oboreni svi rekordi gledanosti

Poslije više sedmica iščekivanja da saznamo sudbinu bivših i sadašnjih stanovnika Hawkinsa, drugi dio četvrte sezone Stranger Thingsa konačno je stigao, a samo nekoliko minuta nakon premijere Netflix se zapalio.

Jutros se na Netflixu pojavio drugi dio četvrte sezone serije Stranger Things, ali samo nekoliko minuta nakon što su stigle posljednje epizode, streaming servis se srušio uz poruku korisnicima: "Molimo pokušajte ponovno kasnije".

Tehničke poteškoće samo su dokaz koliko su gledaoci uzbuđeni da saznaju šta će se desiti s njihovim omiljenim junacima, a pad streaming servisa potdstakao je mnoge uznemirene korisnike da odu na Twitter i podijele vijesti o svojim problemima.

"Prošlo je pet minuta, kako smo već srušili Netflix", napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: "Nisam upravo odbrojavao sekunde kao da je Nova godina da bi se Netflix srušio".

Stranica DownDetector potvrdila je više od 700 izvještaja o tehničkim problemima s Netflixom oko 9 sati, a čini da su za većinu ljudi problemi sa streaming platformom sada riješene.

Stranger Things drži Netflixov rekord u odgledanim minutama. Samo tri dana nakon objave četvrte sezone serija je dostigla ogromnih 287 miliona sati gledanja, dok je Bridgerton dotad držao rekord od 193 miliona sati.

Radnja četvrte sezone počinje šest mjeseci nakon završetka treće, odnosno nakon bitke kod trgovačkog centra Starcourt. Eleven, koju glumi Millie Bobby Brown, odvučena je od svojih prijatelja i odvedena na susret s državnim dužnosnicima. Dala je do znanja da više nema svoje moći te joj je rečeno da je ona jedina koja može spriječiti smak svijeta.

Peta sezona biće ujedno i posljednja.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković