Dvejn Džonson otkrio - Ovako gradi masivne BICEPSE(video)

Kad je riječ o vježbanju, malo je onih koji se trude kao Dwayne Johnson. Nedavno je za ulogu u filmu Blac Adam nabildovao više mišića nego ikad, ali nije stao ni nakon snimanja, nego nastavlja naporno trenirati. Tako je pokazao kako izgleda njegov trening za ruke.

Tako je pokazao kako izgleda njegov trening za ruke.

Izveo je pregibe na šipki i pokazao kako izgraditi veće i jače bicepse te ih natjerati da rade izolovamo, uz vrlo ograničenu mehaničku pomoć ramena.

"Uspjeh u bilo kojoj stvari zahtijeva opsesiju", kaže powerlifter C.T. Fletcher, uz čije motivacione govore trenira The Rock.

I upravo to izdvaja Johnsona, koji je ranije ove godine istakao da je oduvijek imao želju biti najvrjedniji radnik.

"U teretani, kao i u životu, ne podižeš uvijek ljestvicu da bi priredio predstavu. To su mala tiha obećanja koja sebi daješ. Ona koja možeš prekršiti, jer niko ne bi znao, ali ti to ne činiš. Pojavljuješ se svaki dan i ispunjavaš ovu teretanu poniznošću, zahvalnošću i poštovanjem. Kroz borbu, kroz bol, kroz znoj. Glasić u tvojoj utrobi govori ti da možeš odustati svake sekunde, ali to ne učiniš. Podižeš, i podižeš, i ponovo podižeš", pojasnio je svoju životnu filozofiju i pristup treninzima.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković