Zbog uvredljivog izraza Bijonse mora ponovo da snimi pjesmu sa novog albuma

Bijonse će ponovo snimiti jednu od pjesama sa svog novog albuma, nakon što je naišla na kritike aktivista za osobe sa invaliditetom.

Pjesma "Heated" koja je objavljena u petak, sadržala je pogrdni izraz koji se često koristio za omalovažavanje ljudi sa spastičnom cerebralnom paralizom. Sporna riječ je „spazzing“, koja se pominje u jednoj strofi i može se prevesti kao „izgubiti kontrolu, otkinuti“.

Njen publicista rekao je za BBC da riječ, koja može da ima različite konotacije u SAD, „nije namjerno upotrijebljena na štetan način“.

„Biće zamijenjena u stihovima“, dodali su, ne precizirajući kada.

Reakcija je uslijedila samo nekoliko nedjelja nakon što se američka pop zvijezda Lizzo izvinila što je koristila istu riječ u svojoj pjesmi „GRRRLS“. Ona se izvinila i ponovo objavila pjesmu, izostavljajući uvredljiv tekst.

„Dozvolite mi da razjasnim jednu stvar, nikada ne želim da promovišem pogrdan jezik“, napisala je ona u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama.

Bijonse je dugo iščekivani sedmi studijski album "Renaissance" objavila prošle sedmice

To je prvi solo album pop zvijezde u zadnjih šest godina, nakon što su kritičari nahvalili album iz 2016. „Lemonade“. Album čini 16 pjesama u širokom rasponu žanrova, od diska preko afrobitsa do hausa.

„Renaissance“ je dio trilogije koja je snimana u vrijeme pandemije i nastajao je gotovo tri godine. Pjevačica je na svojoj internet stranici napisala da su joj mir i tišina u tom razdoblju omogućili da bude kreativna.

„Stvaranje ovog albuma dalo mi je prostor za sanjarenje i za bijeg u strašnim vremenima za čitav svijet. Omogućilo mi je da se osjećam slobodno i avanturistički u vrijeme kada se malo šta drugo kretalo“, rekla je Bijonse.

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Ljilja Brajković