Lejdi Gaga dobila ulogu Harli Kvin u nastavku filma o Džokeru

Pop zvijezda Lejdi Gaga potvrdila je da će igrati jednu od glavnih uloga u novom dijelu popularnog filma "Džoker".

Zajedno sa Hoakinom Finiksom, koji je za svoju ulogu Džokera dobio Oskara, Gaga će se naći u novom dijelu filma kao Harli Kvin. Reditelj filma je Tod Filips.

Filips je već neko vrijeme pisao scenario sa koscenaristom „Džokera“ Skotom Silverom i konačno ga je pokazao studiju. Sredinom juna, Filips je na društvenim mrežama otkrio naslov novog projekta – „Joker: Folie à deux“, naslov koji upućuje na medicinski termin za identičan ili sličan mentalni poremećaj koji pogađa dvije ili više osoba, obično članova iste porodice.

Džoker je poznat po svojoj nasilnoj vezi sa Harli Kvin, njegovom psihijatricom u mentalnoj ustanovi poznatoj kao Arkam azil, koja se zaljubljuje u njega i postaje njegov pomoćnik i partner u zločinu. Nejasno je da li Filips i kompanija koriste druge likove iz DC ili sami stvaraju nove, kao što su radili u mnogim slučajevima sa svojim prvim filmom.

Drugi dio filma navodno je mjuzikl. Producent novog „Džokera“ je takođe bio i producent rimejka „Zvijezda je rođena“, u kojoj je glavnu ulogu tumačila upravo Gaga.

Pjevačica je na svojim društvenim mrežama objavila kratak video tizer, u kojem je potvrdila da su ona i Hoakin Finiks u glavnim ulogama.

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Ljilja Brajković