Preminula Olivija Njutn Džon(video)

Legendarna glumica i pjevačica Olivija Njutn Džon preminula je juče u 73. godini, nakon duge borbe s kancerom dojke.

Britansko-australijska umjetnica bila je jedna od najvećih zvijezda sedamdesetih, koju će brojne generacije širom svijeta pamtiti po roli u kultnom filmskom hitu „Briljantin".

Vijest o smrti Olivije Njutn Džon potvrdio je njen suprug.

"Olivija je preminula jutros mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima. Molimo vas da svi poštuju privatnost porodice tokom ovog veoma teškog vremena", objavio je njen suprug.

Kasnih 70-ih i ranih 80-ih Olivija Njutn-Džon bila je jedna od najprepoznatljivijih svjetskih zvijezda. Pored toga što je ukrala srca milionima gledalaca širom planete ulogom u blokbasteru „Brilijantin“, u kojem je igrala uz Džona Travoltu, ona je dominirala na top listama sa brojnim pjesmama, poput hita iz 1981. „Phisical“, koji je, prema Bilbordu, bio singl broj jedan te decenije.

Dobitnica je i četiri Gremija, prodala je više 100 miliona ploča, a tokom karijere izdala je 28 studijskih albuma. Zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih dobila je 1981. godine.

Posljednjih godina, Olivija Njutn-Džon postala je najpoznatija kao zagovornica oboljelih od kancera dojke, sa kojim se borila od 1992. godine. Zato je, umjesto cvijeća, porodica predložila da se donacije uplate na račun njene organizacije za borbu protiv raka.

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Ljilja Brajković