Kralj noćnih mora: The Sandman pokorio Netflix(video)

Adaptacija popularnog stripa iz devedesetih trijumf je moderne televizije i izgleda besprekorno. Mračna fantastika "The Sandman" ostvario je snove svojih obožavatelja, a pozdravljen je i od strane kritike.

Postoji još jedan svijet koji čeka sve nas kada zatvorimo oči i spavamo, gdje Gospodar Snova, daje oblik svim najdubljim strahovima. Kada zaspite, Morpheus vaše oči zasipa pijeskom i tada se svi vaši snovi ostvaruju. Ako ste umorni od realnosti, u taj svijet možete zakoračiti kroz 10 epizoda Netflixovog novog hita "The Sandman". Radi se o adaptaciji DC-jeve serije stripova koju je napisao Neil Gaiman.

Warner Bros. i Netflix su u produkciju uložili nevjerovatnih 165 miliona dolara i zaista, taj novac kao da "iskače" iz svakog kadra. Morpheusa, vladara Kraljevstva Snova igra Tom Sturridge, britanski glumac koji je odabran među dvije hiljade onih koje su predložili kasting menadžeri.

Tom će vas zaista uvjeriti da je baš on entitet star milionima godina, neko ko je postoji u ljudskim snovima, a nije čovjek. Sušta je suprotnost Morpheusu iz trilogije Matrix. Žgoljav je, raščupan, blijed i nepričljiv. Baš onakav kakav je u stripu.

Kao žanrovska mješavina modernog mita i fantastike, igrana serija inkorporiše savremenu fantastiku i istorijsku dramu. Radnja se vrti oko poluboga snova Morpheusa, koji nakon oslobađanja iz zarobljeništva i vremena provedenog u staklenoj kugli, popravlja kosmičke i ljudske greške.

Izvor i foto: Anaqlitika

Tekst objavila: Ljilja Brajković