Bajaga: Rok je propao, ali i dalje stadione pune samo momci sa gitarama

Novi album Bajage i Instruktora koji je izašao poslije šest godina pauze, “U sali lom“,već bilježi uspjeh.

“To je neki normalan period koji mora da prođe, nekad bude četiri, nekad bude pet, ovog puta je bilo šest godina, ali mi smo grupa koja puno svira i dok obiđemo sve krajeve u svIJetu prođe jedno tri godine. Pa dok se malo naprave pjesme, pa dok se malo snime, prođe već šest godina. Radimo kada imamo dovoljno novog materijala. Zadovoljan sam, jer mislim da su dobre kritike i lijepi komentari na album, pa, eto, mogu da budem zadovoljan”, kaže Bajaga.

Izdvojila se pjesma, po kojoj album i nosi ime “U sali lom”. Za tu numeru snimljen je i spot u dokumentarnoj varijanti.

“Drugi spot smo htjeli da bude za pjesmu “Bilo bi lako”, a treći za pjesmu “Može da te ubije grom”. Ovo je čak i malo brži album, a na ovom od deset pjesama dvije su balade, dvIJe, tri srednjeg tempa i ostale su brze”, ističe Bajaga.

Pjevač se prisjetio da je uvijke bilo rivaliteta među bendovima koji su tada svirali.

“To je bilo normalno,pogotovo sa bendovima iz Sarajeva. Scena je bila jaka,kao u Beogradu,Sarajevu i Zagrebu.Bilo je to vrijeme nekog pozitivne konkurencije,nije tu bilo nekog rivaliteta.Sviralo se stalno”.

On kaže da rok danas dominantna muzika u svijetu, ali stadione pune i dalje oni sa gitarama u rukama.

“Diskografija je izdanhnula,jer je internet sve preuzeo.Još jedino ostaju vinili velikom zaljubljenicima u muziku.Jedino ne moće da se pojavi priterija na koncertima,jer to je energija koja se ne može ničim mjeriti.Dobrih pjesma je sve manje,ali dobru pjesmu ne možete sakriti.Ako je dobra pjesma,nije bitno kojeg je žanr aljudi će je slušati”, rekao je Bajaga.

izvor:cdm