Jelena Perčin: Željela sam da se udam u Crnoj Gori i prezivaću se Otašević

Dubrovačka glumica Jelena Perčin, ispričala je za Gloriju da je njen izabranik, crnogorski glumac Momčilo Otašević, priredio romantično vjenčanje za nekolicinu najbližih gostiju u Kotoru, gradu koji oboje vole. Ona priznaje da je bila dirnuta organizacijom i detaljima na koje je Momčilo obratio pažnju. Uzeli su se u gradu pod zaštitom UNESCO-a, slavili u Dobroti, a Jelena napominje da je upravo njena ideja bila da brak sklope u Crnoj Gori.

“Sve je to bila Momina “režija” i zaista nisam znala šta sprema. Dan ranije vratila sam se iz Splita s Marulićevih dana u Zagreb, gdje je moj svekar došao po mene autom, i na Cetinje smo stigli u 22 sata, a sjutradan u podne već je trebalo da budem kod matičara u Kotoru. Sjedjela sam s kumom u kafiću u koji Momo i ja često zalazimo, i već sam pomalo postajala nervozna jer se niko nije pojavljivao. Kuma me umirivala, a u jednom trenutku me povela preko ulice do Centra za kulturu, gdje je Momčilo iznajmio mali teatar. Matičarka i pijanistkinja već su se bile uklopile u scenografiju, zvanice su bile publika, Momin prijatelj bacao je latice ruža po kojima smo nakon sudbonosnog “da” zaplesali uz pjesmu “Into My Arms” mog omiljenog pjevača Nika Kejva. Inače mogu da kontrolišem emocije, ali to je i za mene bilo previše. Noge su mi klecale i suze su se mješale s osmjesima. Zaista sam bila dirnuta, a i matičarka je rekla da nikada nije bila na tako emotivnom vjenčanju. Jedrilica je takođe bila Momina ideja i za mene još jedno iznenađenje. Ja sam učestvovala samo u odabiru konobe. Željela sam neko autentično mjesto s mnogo dobre hrane, da niko kući ne ode gladan, i to sam pronašla”, navela je Jelena.

Lijepa Dubrovčanka otkrila je i zašto su ona i Moma, kako ga zove, odlučili da se vjenčaju u Kotoru.

“Kako ću se poroditi u Zagrebu, jer mi je tu sva “logistika”, bilo mi je stalo da vjenčanje bude u Crnoj Gori. Momini roditelji u tom smislu nisu imali nikakvih zahtjeva, stalno su ponavljali da sve uradim kako mogu i prema tome kako se osjećam. No, znam koliko im to znači pa sam predložila da to obavimo u Kotoru, gradu u kojem smo se Momčilo i ja često nalazili jer je na pola puta između njegovog Cetinja i mojih Konavla”, ispričala je gospođa Otašević.

Ona će se poriditi u avgustu, a nosiće prezime supruga.

“Da. Vezano za to ni na trenutak nisam bila u dilemi jer volim da nosim prezime svoje djece. To mi je važnije nego neko moje umjetničko ime. Bila sam i Babić, ali u medijima se uvek spominjalo moje djevojačko prezime”, navela je ona.

Budući da su zbog posla često razdvojeni, Jelena ističe da je za brak dobro što su često “svako na svojoj adresi”.

“Oboje imamo veoma mnogo energije pa nam nikada nije bilo teško da sjednemo u avion da se vidimo makar na dva dana. Razdvojenost nam nije problem, doživljavamo je kao uzbuđenje, tako da su nam ove zajedničke godine prošle bezbolno, a i glumački posao je nomadski. Idemo za poslom i novim angažmanima gdje god treba”, kazala je crnogorska snaha.

Sa ocem ćerke Lote je u dobrim odnosima i kaže da je srećan zbog njene ljubavi sa Cetinjaninom te da im je nakon ceremonije čestitao.

Jelena je ispričala kako se sa Momčilom šali da ju je uzeo za ženu zbog boravišne dozvole u Hrvatskoj koja je članica Evropske unije.

“Kako Crna Gora nije u Evropskoj uniji, dosad je morao da napušta Hrvatsku čim bi završio neki projekat. Sad kad smo u braku, nema više problema s radnom i boravišnom dozvolom, a za tri godine može da podnese zahtjev za hrvatsko državljanstvo, pa ga stalno zezam da se oženio zbog “papira”.

izvor:cdm