Nives: Pokušavaju da od Hrvata naprave urbanu naciju, a luduju uz narodnjake

Prije nedjelju dana Hrvatska je dobila novu radio stanicu na kojoj se puštaju isključivo narodnjaci što je izazvalo veliku pažnju kod naših komšija. Iako je poznato da su narodnjaci veoma traženi u Hrvatskoj, a da je crnogorski folker Boban Rajović među hrvatskom publikom jedan od najtraženijih pjevača, to se kod naših zapadnih susjeda tretira kao “javna tajna”.

Omiljena tabloidna zvijezda u Hrvata, Nives Celzijus, kazala je da je u njenoj zemlji “narodnjački prizvuk” odavno dobrodošao.

“Ne bih rekla da je nastala frka, koliko bih željela da kažem da se neko pametan konačno sjetio da udovolji ukusu publike”, rekla je Nives i nastavila:

“U Hrvatskoj je ukus takav i godinama unazad klubove najbolje pune srpski i bosanski pjevači. Oni vikendom najviše rade u Hrvatskoj. Jedan radio se odlučio na ovakvu promjenu, na moje veliko zadovoljstvo”, rekla je zgodna brineta i objasnila zašto su narodnjaci toliki problem među urednicima radio stanica i televizija:

“U Hrvatskoj vlada politika među uredništvom koje pokušava od Hrvata da naprave urbanu naciju. Postoje stanice koje promovišu isključivo hrvatsku muziku i ograničili su se na mali spektar izvođača, pa bude pomalo smiješno kada se na kraju godine podvuče crta ko su najizvođeniji izvođači u Top 100, a tu nema Severine. Pjesma koja je bila apsolutni hit prije nekoliko godina ‘Uno momento’ ne može da se čuje u Hrvatskoj. Razlog je činjenica da urednici vole urbanije zvukove od toga – rok, pop, zabavnjaci… dešava se da na vrhu neke top liste nalaze izvođači da se mi koji smo u poslu pitamo ko su, šta pjevaju”, iskrena je bila Nives.

S druge strane, Boban Rajović kaže da od svih kolega, upravo on najviše radi u Hrvatskoj. On je u Splitu u tamošnjoj areni bez medijske podrške napravio veliki koncert, dok je promociju novog albuma organizovao u Zagrebu.

izvor:cdm