Kome je Vlado Georgijev posvetio najljepše pjesme i zašto je kod matičara rekao ne

Mnogi smatraju da je Vlado autor najljepših ljubavnih pjesama.

Pjesmu „Reci mi da znam“ posvetio je bivšoj djevojci koja ga je navodno prevarila sa drugom djevojkom.

Vlado Georgiev, poznatiji po nadimku Barba, je jedan od najpoznatijih muzičara na prostoru bivše Jugoslavije.

Rođen je u Dubrovniku 6. juna 1977. godine, ali je cio život proveo u susjednom Herceg Novom. Za muziku se interesovao još od ranog djetinjstva, a već sa pet godina je pokušavao da „uhvati“ ritam udarajući po namještaju.

Ubrzo po njegovom rođenju porodica se preselila u Herceg Novi, gdje je odrastao i živio do 16. godine, nakon čega su se on i njegov stariji brat Saša preselili u Beograd. Vladovi roditelji nisu bili srećni što je odabrao muziku, već su željeli da „igra“ na sigurniju kartu.

Prije nego što je počeo da pjeva, želio je da postane džez muzičar. Neko vrijeme je svirao harmoniku, sintisajzer i klavir.

Devedesetih se preselio u Beograd i jedno vrijeme živio u Sarajevskoj ulici u hotelu „Turist“ koji je bio jedan od najjeftinijih smještaja u prijestonici.

Tokom hiperinflacije bilo mu je veoma teško, jer je, prema njegovim izjavama, polovinu honorara davao za kutiju cigareta i dugo živio kao podstanar.

Vlado je veliki zaljubljenik u more, a svojim motorom Harli Dejvidson prošao je pola svijeta.

Voli da pije dobro vino, da sluša ribarske priče, da sjedi pored vode i da skuplja globuse. Interesuju ga sportovi na vodi i čamci. Trenirao je džudo, a jedna od nevjerovatnih činjenica o njemu je da se popeo na Himalaje.

Do sada je sarađivao sa mnogim zvijezdama, a vlasnik je i studija i izdavačke kuće „Barba mjuzik“.

Dugi niz godina je u skladnoj vanbračnoj zajednici s 14 godina mlađom manekenkom Milicom Samardžijom.

Vlado kaže da ne voli žene koje su namjetljive i glavne u društvu, već ga privlače one koje su normalne i umjerene. Izjavio je da je varao bivše partnerke, ali i da je bio prevaren.

Lijepu Milicu upoznao je na kastingu za spot „Iskreno“. Za njegov 40. rođendan par je priredio lažnu svadbu na kojoj su oboje rekli „ne“.

Oni su pozvali prijatelje i rođake u restoran na Košutnjaku, a goste je dočekao slavljenik sa Milicom i matičarem. Međutim, kada je matičar pitao Vlada i Milicu da li su spremni da se vjenčaju, oboje su rekli „ne“ kao iz topa.

Jednom prilikom, Vlado je izjavio:

„Ne bih rekao da se Milica adaptirala, već da smo ‘šerpa i poklopac’. Nas dvoje mislimo potpuno isto, počevši od toga da smo protiv matičara pa nadalje. Zanimaju nas samo činjenice, samo ono što je zaista važno.“

Vlado i Milica imaju dvije ćerke – Sofiju i Elenu.

Tokom svoje karijere koja traje više od 20 godina, Vlado je izdao tri albuma, a većina njegovih pjesama ima „skrivenu simboliku“ iz njegove ljubavne prošlosti.

Pjesmu „Reci mi da znam“ posvetio je bivšoj djevojci koja ga je navodno prevarila sa drugom djevojkom. Spekuliše se i da je pjesmu „Lažljiva“ posvetio Nataši Bekvalac sa kojom je ranije bio u vezi.

Pjesmu „Šta bi prijatelji moji“ posvetio je prijateljima, odnosno jednom ljubavnom paru, iako svi smatraju da je njegova autobiografska, prenosi crnobijelo.

Vlado odlično „pliva“ i u filmskim vodama – imao je epizodne uloge u serijama „Ono kao ljubav“ i „Pjevaj brate“, a pojavio se i u filmu „Vojna akademija 2“. Pozajmio je glas 2016. Kormilu u američkoj 3D kompjuterskoj animiranoj komediji „U potrazi za Dorom“.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković