Dragan Bjelogrlić o filmu "Lančana reakcija": "Snimanje je završeno, jako sam zadovoljan kako je sve ispalo"

U filmu “Lančana reakcija” osim Bjelogrlića igraju Predrag Miki Manojlović, Radivoje Raša Bukvić i mnogi francuski glumci, tako da je ovo srpsko-francuska koprodukcija.

Istaknuti glumac, reditelj, producent i scenarista Dragan Bjelogrlić otkrio je danas da je upravo završio snimanje svog novog međunarodnog filma "Lančana reakcija" prema romanu "Slučaj Vinča" (Laguna, 2017) ljekara i književnika Gorana Milašinovića.

Bjelogrlić je bio u publici kao podrška piscu Milašinoviću na veoma posjećenoj promociji njegovog najnovijeg romana "Muk", takođe u izdanju kuće "Laguna".

"Snimanje našeg filma je završeno prije tri dana. Mogu reći da sam jako zadovoljan kako je sve ispalo, a sad nas čeka post-produkcija, montaža", rekao je Bjelogrlić na promociji u beogradskoj knjižari Delfi SKC.

 "Mislim da je najvažnije da pisac bude zadovoljan filmom. Najbolje je onda njega da pitate o utiscima", sa osmjehom je napomenuo Bjelogrlić koji novi film potpisuje kao režiser, ko-scenarista, producent, a igra i jednu od važnih pratećih uloga.

Glumac nije bio planiran kao govornik, već se kratak razgovor sa njim odigrao sasvim spontano.

Bjelogrlić je kazao da u ovom trenitku nije izvjesno kada će biti izvjesno prikazivanje filma. Okvirno je to, kaže, proljeće ili jesen naredne godine.

Radni naziv tog ostvarenja dugo je bio “Čuvari formule”, a scenario potpisuju Dragan Bjelogrlić i Vuk Ršumović, kao i pisac Goran Milašinović, koji kaže da je odlazio na snimanja te da mu je bilo veoma zanimljivo da bude na setu.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković