Poslije 19 sezona Elen Pompeo napušta "Uvod u anatomiju"

Američka glumica Elen Pompeo, koja se proslavila ulogom Meredit Grej u seriji "Uvod u anatomiju", odlučila je da se oprosti od ovog projekta nakon dugih 19 sezona snimanja.

Svojim fanovima je uputila emotivnu poruku.

Serija originalnog naziva "Grey's Anatomy", koja se emituje već godinama unazad, u novim nastavcima vratiće se bez glavnog i mnogima omiljenog lika - ljekarke Meredit Grej.

Elen Pompeo najavila je već ranije da bi se njeno učešće u seriji moglo završiti, a sada se emotivnom objavom na Instagramu oprostila od svojih fanova.

"Vječno sam zahvalna zbog ljubavi i podrške koju ste pružili meni, Meredit Grej i ovoj seriji kroz 19 sezona! Kroz sve to, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez najboljih obožavatelja na svijetu. Svi ste učinili ovaj put tako zabavnim i ikoničnim. Volim vas i cijenim do neba", napisala je Pompeo.

U svojoj objavi istakla je i kako ovo nije kraj njenom pojavljivanju u seriji, te da će se njen lik svakako ponovo pojaviti u pojedinim epizodama.

"Ovo vam nije prvi put na rolerkosteru... znate da se serija mora nastaviti, a ja ću se sigurno se vratiti u posjetu", dodala je glumica.

U komentarima ispod objave javili su se brojni fanovi glumice, kao i kolege iz serije, među kojima je i glumica Kejt Volš.

"Volim te i obožavam, uvijek i zauvijek. Ovo nije zbogom, samo 'vidimo se kasnije', lutkice", napisala je glumica koja je u seriji igrala njenu (jedno vrijeme) suparnicu Adison Montgomeri.

Mnogi su Pompeo poželjeli sreću, ali i pisali kako će im odsustvo njenog lika obesmisliti gledanje daljnih nastavaka serije.

Inače, da bi Pompeo mogla ubrzo da napusti seriju nagoviješteno je i u promo trejleru  za nastavak epizoda čije je emitovanje zakazano za februar 2023. Prikazano je kako Meredit razmatra da napusti Sijetl, gdje je osnovala porodicu i izgradila karijeru, a život nastavi u Bostonu.

Jesenje finale serije, koja je trenutno dogurala do 19. sezone, donijelo je još jedan bolan zaokret za likove, ali i gledaoce. Naime, Mereditina prošlost i drage uspomene nestaju u plamenu, kada je kuća njene majke - ujedno jedna od glavnih lokacija tokom svih sezona - oštećena u požaru.

Pompeo je prošle godine u avgustu otkrila i kako bi mogla da okonča svoju glumačku karijeru nakon što se završi "Uvod u anatomiju", izjavivši da više nije tako uzbuđena zbog novih uloga i glume.

Glumica je jedna od najbogatijih na svijetu, a podaci iz 2019. godine otkrili su kako je zarađivala i do 22 miliona dolara godišnje za ulogu od koje je sada odlučila da se oprosti.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković