Amerikanci kupuju Ubice mog oca, serija uskoro i na svjetskoj TV mreži

Na adresu reditelja, scenariste i producenta Predraga Gage Antonijevića stigla je ponuda od jedne renomirane producentske kuće za otkup prava na snimanje američke verzije serije “Ubice mog oca”.

Budžet ovog projekta, kako se procjenjuje, mogao bi da bude dvadesetak miliona dolara, a na njemu bi bili angažovani srpski i američki glumci. Ideja je da se serija snima u Beogradu, a umjesto inspektora Jakovljevića glavni junak biće agent Centralne obavještajne agencije (CIA), koji treba da riješi ubistvo u Srbiji.

“Imao sam razgovore tokom Kanskog festivala o novoj seriji. Radni naslov je “Bebisiter”, prati agenta CIA koji živi u Beogradu. Zamišljena je u stilu filmova o Džejmsu Bondu, neka je njihova verzija “Ubica mog oca”, samo na engleskom jeziku”, otkriva reditelj prije odlaska za Ameriku.

Za glavnu ulogu biće angažovan poznati glumac iz Holivuda, a plan je da se snima u Srbiji sa zvijezdama koje su radile u inostranstvu, poput Sergeja Trifunovića ili Uliksa Fehmijua.

Antonijević kaže da “Ubice” imaju kupca u SAD, ali da se još čeka zeleno svijetlo RTS-a za prodaju.

“RTS neće da proda prava za prvu sezonu. Imamo kupca u Americi. Serija “Ubice” nije opterećena lokalnim pričama i pogodna je da se prikazuje širom svijeta. Dopala se agentima, koji su zainteresovani da je kupe. Čeka se još da naš Javni servis da svoj pristanak i “Ubice mog oca” će se prikazivati u mnogim zemljama svijeta. Ne bih da otkrivam ime mreže”, kaže Antonijević.

izvor:cdm