Zorica Brunclik otkrila detalje prvog izlaska sa Kemišem

Ljubav između pjevačice Zorice Brunclik i harmonikaša Miroljuba Aranđelovića Kemiša počela je prije više od tri decenije i uspjela je da opstane sve do danas.

Pjevačica je svojevremeno ispričala detalje njihovog prvog susreta.

"Značajan susret za nas desio se u Parizu u aprilu 1980. U grad svetlosti stigla sam sa najstarijom ćerkom Marijom, a pošto smo on i ja bili smješteni u dva različita hotela u istoj ulici, zajedno su nam organizovali prevoz do mjesta na kojem je održan koncert", pričala je pjevačica.

Kazala je da je po dogovoru, dvije nedjelje nakon povratka iz Pariza, otišla na aerodrom da sačeka Miroljuba, a iznenađenju nije bilo kraja kada je shvatila da na aerodromu na kojem ga čeka nije bio samo on već i njegova vjerenica i njen otac, koji su došli da ga vode kući.

"Kada je izašao iz aviona, prošao je pored njih, zaputio se ka meni i poljubio me, ne obazirući se na začuđene poglede. Navodna vjerenica, kako mi je rekao, nikada nije bila zaprošena, nego je to samo priželjkivala. Pošto je ona bila iz Beča, kao džentlmen, smjestio ju je sa ocem u svoj stan kako bi razriješili neprijatnu situaciju, a ja sam kod kuće imala troje djece i majku, pa nismo znali gdje da provedemo veče. Mamu sam prethodno slagala da idem na koncert, predočivši joj da postoji mogućnost da prespavam u Vršcu", rekla je tada Zorica i nastavila:

"Zbog prethodnih pogrešnih izbora, bilo me je sramota da joj kažem da idem na sastanak na kojem sam se u stvari i smuvala sa Kemišem. U hotel nismo mogli jer smo oboje poznati, jednako kao ni u restoran. Vozili smo se po Beogradu i okolini, kad nas je u Grockoj zaustavio policajac i zamolio da ga povezemo do zubara jer trpi bolove. Toliko smo se spetljali objašnjavajući da idemo iz nekog studija, a potom, kad smo ga ostavili, Miroljub je predložio da ipak odemo do jednog hotela, gde će naš boravak uz pomoć jednog njegovog prijatelja biti diskretan. Iako je obećao da će se skloniti sa ulaza dok ja ne prođem, virio je iza recepcionarskog stola, ali nikada nije otkrio tajnu. Tako je počela naša ljubav", ispričala je pjevačica.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković