Objavljena lista najpopularijnih muzičara - Ovaj reper je najslušaniji u čak pet država(video)

Liberty Games nedavno je na svojoj web stranici objavio listu najslušanijih muzičara u svijetu za prošlu godinu, a bh. reper Jala Brat je najslušaniji u čak pet država.

Ove rezultate, Liberty Games dobili su na osnovu računanja pregleda na Youtubeu, a pokazalo se da je reper Jala Brat osim u Bosni i Hercegovini, najslušaniji u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji.

Njegova pjesma "Roze", koju je radio s Bubom Corellijem i Devitom, ujedno je i najslušanija pjesma u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji, dok je u Sloveniji najslušanija pjesma "Lučke", koju izvode Bql i Polkaholiki.

Zanimljiv podatak za region je taj što se mladi pjevač Voyage našao kao najslušaniji izvođač u Sjevernoj Makedoniji, dok je "Hajde" Tee Tairović najslušanija pjesma u ovoj državi. Kao najslušaniji izvođač u svijetu našla se pjevačica Alka Yagnik, koja ima oko 14 milijardi streamova na Youtubeu, dok su najslušanije pjesme, one iz indijskog filma "Pushpa: The Rise". Osim što je napravljena mapa najslušanijih izvođača i pjesama, Liberty Games je napravio i mape najslušanijih izvođača po žanrovima.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković