Džekson je umro prije devet godina i zamalo poveo internet sa sobom

Vijest o smrti kralja popa Majkla Džeksona, prije tačno devet godina, zamalo je “srušila” internet. Da, internet, prije Kim Kardašijan, i to – stvarno. Mediji su pisali o tome da su zbog preopterećenosti na nekoliko sati “popadale” sve društvene mreže, Gugl, Tviter, svi sajtovi koji su među prvima objavili vijest o srčanom udaru koji je spriječio “kralja” da se vrati sceni. Da nam demonstrira neki novi “Moonwalk”. Čak su i njuz sajtovi koji su prvi objavili vijest, među kojima i ozloglašeni TMZ, i čak – blog Perez Hiltona, bili su “oboreni” nekoliko sati.

“Negdje između 14:40 i 3:15 danas (po lokalnom, pacifičkom vremenu), neki korisnici Google News imali su poteškoća sa pristupom rezultatima pretrage o vijestima objavljenim o Majklu Džeksonu”, rekao je portparol Gugla tada za CNET.

On je potvrdio i da su korisnici Google News imali problema sa potpunim pristupom servisu neko vrijeme. U jednom trenutku, Google Trends ocenio je priču o Majklu Džeksonu kao “vulkansku”.

I samo nekoliko sekundi otkako je oboren TMZ, poruke i tvitovi o pjevaču su se udvostručili, i doveli do obaranja sajta. Fanovi su plakali, negodovali zbog “neslane šale”, pitali se da li je zaista istina da Majkla više nema. Djelovalo je kao grozna šala. Tako je mislio i Perez.

“Džekson je izveo sličan ‘trik’ kada je spremao svoj veliki HBO specijal ’95 i kada se srušio na probi. Ili laže ili se namjerno razbolio, ali smo radoznali da li je u stanju da nastavi”, napisao je na svom blogu.

Ali, kada su cenjeni LA Times i AP, otprilike dva sata poslije TMZ, objavili tog 25. juna da je zaista u pitanju srčani udar, konfuzija je prerasla u histeriju. Bilo je, na neki način, teško povjerovati u takvu vijest. Toliko se toga desilo da je CNN istoga dana pisao o tome kako je kralj popa “umro i zamalo poveo internet sa sobom”.

I poslije devet godina spekuliše se kako je kralj popa okončao život. Njegov doktor, Konrad Marej, optužen na četiri, a osuđen je na dvije godine za ubistvo iz nehata, jer mu je prepisao preveliku dozu jakog sedativa propofola, a onda u ključnom trenutku napustio pacijenta, i ostavio ga da umre. Objavljivane su šokantne fotografije mrtvog kralja popa, posljednji razgovori, govorilo se o tome kako se prodica bori za njegovo nasljedstvo, i evocirale priče o tome kako je imao jako, jako teško djetinjstvo. Mnogo toga je onda počelo da isplivava. I sve stvari koje je trpio od oca, ali i brojne optužbe da je seksualno zloupotrebljavao dječake. Ipak, ostala je ta priča da fanovi i dalje nisu ubeđeni u to kako je zaista umro.

Paris Džekson, ćerka jednog od najpoznatijih pop muzičara u istoriji, rekla je za Rolling Stone Magazine prošle godine da je njen otac ubijen.

“Nagovještavao je da postoje ljudi koji su protiv njega. Ponekad je govorio: ‘Ubiće me jednog dana'”, rekla je Paris.

“Očigledno je. Sve ukazuje na to. Možda zvuči kao teorija zavere i kao sra*e, ali njegovi pravi fanovi i svi u porodici to znaju. Bila je to namještaljka”.

Paris je imala 11 godina kada je Majkl Džekson umro od srčanog udara izazvanog smrtonosnom kombinacijom ljekova. Paris krivi Mareja za smrt svog oca, ali smatra da se iza kulisa dešavalo nešto još groznije i zahtijeva pravdu.

“Ovo je kao partija šaha i ja pokušavam da je odigram kako treba. To je sve što trenutno mogu da kažem o tome”, rekla je ona.

izvor:cdm