Bedem fest je školski primjer nematerijalnih motiva i vjere u mlade ljude

Najveća snaga Bedem festa svih ovih godina su bili volonteri, ljudi koji su svu svoju ljubav, snagu i energiju uložili u organizaciju ovog festivala.

“Kao pioniri volonterizma i bez ikakve kurtoazije, sa ponosom govorimo o činjenici da su prethodnih godina volonterke i volonteri davali poseban pečat festivalu i tu prepoznatljivu mladalačku energiju sa puno vatre i želje da se bude dio volonterskog tima”, navodi Petar Šundić, svojevremeno i sam volonter godine.

“Tvoj grad Bedem fest je upravo inspirisan željom da se svi okrenemo svome gradu i da radimo stvari za svoj grad, bez interesa i koristoljublja, jer je to naša moralna obaveza”, navodi Petar Šundić.

Možda je to za mnoge utopija ali je Bedem fest školski primjer nematerijalnih motiva i vjere u mlade ljude i njihovu energiju.

Svi koji žele da volontiraju to mogu učiniti na sljedeći način: Ime, prezime, fotografija i broj telefona su podaci koje treba poslati na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i organizatori će ih obavijestiti o svemu na vrijeme. Rok za prijavu je 10.jul do 14:00 h.

Iz organizacije Bedem festa podsjećaju ljude da je u toku prodaja promotivnih trodnevnih ulaznica po cijeni od 20 eura i da ta akcija važi do 01. jula.

izvor:cdm