Poznata glumica otkrila detalje snimanja filma o Džeju - Bio mi je gušt da odigram tu ulogu

Nela Mihailović u filmu „Nedelja“, o životu Džeja Ramadanovskog, pojaviće se kao – učiteljica pjevača, Danica.

Ona ne krije koliko joj je zadovoljstvo to pričinilo, a u razgovoru za medije ispričala i šta misli o muzici koja ga je vinula do zvijezda, a onda i da li je bila u prilici folkera lično da upozna.

"Igram njegovu učiteljicu Danicu, o kojoj je Džej veoma lijepo govorio. Znala sam to i prije filma, kao i činjenicu da su Marina Tucaković i Futa Radulović, kad god ne bi mogli da nađu Džeja uoči koncerta, zvali učiteljicu kao jedinu „adresu“ koja zna gdje je pjevač. Kažu da se samo njoj javljao kroz cijeli život, pa i kasnije, kada je napravio karijeru", kazala je Nela za Kurir, pa dodala:

"I iz njegovih intervjua znam da joj je bio veoma zahvalan govoreći kako ga je učiteljica izvukla sa ulice i da je ona zaslužna za sve što je napravio u životu. Iako je riječ o epizodnoj ulozi, bilo mi je veoma zanimljivo da igram njegovu učiteljicu jer je njeno ime značajno u Džejovom životu".

Glumica je otkrila da inače voili da sluša njegovu muziku, ali je ispričala i kako je izgledao jedan njihov susret.

"Inače Džeja volim, volim izuzetno njegovu muziku i bio mi je gušt da odigram ulogu u filmu o njemu. Bar u mom odrastanju učiteljica je bila veoma bitna figura. Svako dijete je srećno koje ima pravu učiteljicu i koja ga polako uvodi u život van roditeljske oaze. Jedna od takvih je očigledno Danica, pa je bilo zadovoljstvo igrati je. Kroz tih nekoliko scena u kojima se sreće sa malim Džejom ona je divna, topla, a suštinski vrlo borbena, hrabra i pametna žena iznad svega", kazala je Nela i dodala:

"Nisam ga upoznala lično, ali sam imala privilegiju da ga slušam u jednoj kafani na Dorćolu. Slavila sam rođendan svoje drugarice kada je u neko doba, poslije ponoći, ušao Džej. Svirao je jedan romski orkestar, koji ga je već s vrata pozdravio i počeli su da sviraju „Đelem, đelem“. Uživo sam čula Džeja kako pjeva i to je jedan od najdivnijih kafanskih trenutaka koje sam doživjela, a kafanu mnogo volim".

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković