Muzički katalog grupe Queen mogao bi da obori sve rekorde

Pjesme grupe Queen poznate su širom svijeta, a muzički opus benda bi uskoro moglao da bude prodat za nevjerovatnu sumu.

Izvor upoznat sa kupovinom prava u muzičkoj industriji kaže za "CNN" da su razgovori "uveliko u toku" da Universal Music Group preuzme Queen katalog od Dizni muzičke grupe.

Izvor je dodao da bi prodaja mogla da premaši milijardu dolara i da se "očekuje da će posao biti zatvoren u roku od mjesec dana", piše "CNN" koji je tim povodom kontaktirao Universal Music Group i Disnei Music Group za komentar, kao i predstavnika benda.

Bruce Spreengstin je ranije bio na naslovnim stranama u decembru 2021. zbog prodaje njegovog kataloga pjesama, sa ukupnom vrijednošću od oko 500 miliona dolara. Ta suma je trenutno vjerovatno najveći iznos za koji je muzički katalog prodat, ali ako se dogovori prodaja kataloga grupe Queen biće postavljen novi rekord.

Ukupan iznos od milijardu dolara za muziku Queen je sigurno toliko visok, dijelom zaһvaljujući filmu "Boemska Rapsodija" koji je nagrađen Oskarom 2018. godine, i koji je ispričao priču o nastanku benda sa fokusom na pokojnog frontmena Fredija Merkjurija, čime je inspirisao ponovno oživljavanje popularnosti muzike benda.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković