Pjesma ove pjevačice je peta na listi najslušanijih na svijetu(video)

Pjesma "Džanum" srpske pjevačice Teodore Pavlovske, poznatije kao Teya Dora, trenutno je peta na Spotify listi 50 najslušanijih na svijetu.

Ispred nje se nalaze singlovi "Obsessed" Riara Saaba i Abhijaya Sharme, "Hits Different" Taylor Swift, "Part of Your World" Halle i "Padisahim" Paptircem.

Iza "Džanuma" trenutno su pjesme "The Best" Tine Turner, "Cha Cha Cha" Kaarije, "The Lost Soul Down" NBSPLV-a, "Seni Severdim" pjevačice Yildiz Usmonova i Yasara Gunacguna...

Teodorina pjesma je dio soundtracka serije "Južni vetar: na granici". Džanum je riječ koja potiče iz turskog jezika i znači "dušo moja" ili "srce moje".

Ova srpska  pjevačica rođena je 1992. u Boru. Kao mala se preselila u Beograd, gdje je završila osnovnu i Srednju muzičku školu Vojislav Vučković. Studije je nastavila u Americi na Muzičkom koledžu Berklee.

"Poruka je opomena. Ono što nam dolazi kroz intuiciju, kroz san, kao znak… Ako smo radeći špicu za 'Južni vetar 1' Coby i ja pomislili da je moto 'Hej, pazi se, čuvaj sebe', ovdje je to još jasnije - 'Čuvaj mene. Nemoj da me povrijediš tako što ćeš umrijeti i ostaviti me samu.' To je emocija svih ženskih likova u serijalima 'Južni vetar'. Vjerujem da je to univerzalna briga velikog broja žena, jer muškarci riskiraju, a žene vjeruju u stabilnost kako ne bi bile ranjene gubitkom voljene osobe", rekla je Teodora .

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković