Vesna Dedić: Sada sam dovoljno jaka da kažem da sam pisac

TV lice i književnica Vesna Dedić, ove godine snimila je 16. sezonu emisije “Balkanskom ulicom”, a objavila je i deseti po redu roman “Ne gledaj preko ramena”. Novo djelo imaće specijalnu promociju, pjevaće Seregej Ćetković i još dva pjevača. Ćetković je napisao i tri pjesme namjenski za ovu knjigu.

I dok se sprema za promociju, poznata Crnogorka priznaje da ju je uspjeh u književnom svijetu iznenadio i da u jednom trenutku nije znala kako da izađe na kraj s njim.

“Dio mene se od moje petnaeste godine nimalo nije promijenio. Prij svega u mozgu, srcu i ponašanju, odnosno u emotivnosti. Na iste stvari reagujem, oko istih stvari se nerviram, isti ljudi u meni izazivaju emocije, empatična sam. Ali više nisam tvrdoglava, niti principijelna, nemam one strahove sa kojim sam se suočavala na početku. Moja najbolja drugarica Sanja Marinković zna da sam tri mjeseca poslije objavljivanja prvog romana, u trenutku kad sam bila autor čija je knjiga prodata u sto hiljada primeraka i kad su mi rekli da se Emir Kusturica i ja borimo za najčitaniju knjigu godine, htjela od svega da pobjegnem. Dok sam u staroj “korsi” sjedjela preko puta knjižare i neutješno plakala, pozvala sam Sanju i pitala je šta da uradim da ovog više ne bude? Svega mi je bilo previše, čak i ljepote, jer sam u 42. godini postala najčitaniji pisac u regionu, armija žena mi je svakodnevno pisala i otkrivala svoje životne sudbine. Sada sam konačno dovoljno jaka, pa uz ono “ja sam novinar” kažem i da sam pisac”, rekla je Vesna.

Izvor:Cdm