Severina objavila dvije nove pjesme(video)

Severina je juče u podne na svom YouTube kanalu objavila dvije nove pjesme, koje se nalaze na A strani njenog novog albuma "Sorry". Naslovna pjesma "Sorry" i "Metak", koju izvodi s mladim trep reperom Nuccijem, predstavljaju dvije od ukupno pet novih pjesama, koje će Severina, uz spotove, predstaviti u narednim sedmicama.

"Album je plesni pop album i namijenjen je svima koji vole zabavu, ples i sve što vole mladi. Zamišljen je bez patetike i pretencioznosti i uspjela sam" izjavila je Severina.

Spotovi za pjesme "Sorry" i "Metak" dostupni su na YouTubeu, dok će cijela A strana albuma "Sorry" od 04.07. biti dostupna na svim ostalim striming platformama.

Autor muzike, teksta i aranžmana na obje pjesme je Filip Miletić, ujedno kompozitor i muzički producent cijelog Severininog novog albuma, dok oba spota potpisuje redatelj Nemanja Novaković.

Za sljedeću sedmicu Severina je najavila izlaske pjesama i spotove za "Nebo" feat. Sandi Cenov i "KIMMV" te "Pravda za ljubav", a zatim i "Sto stepeni" feat. L'Amiral.

Severini je ovo prvi album nakon četiri godine, ukupno 13.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković