Netflix ima novi apokaliptični film (video)

Amandin i Klejev dugo priželjkivani odmor s njihovom djecom tinejdžerima prekida dolazak vlasnika kuće u ruralnom dijelu Long Ajlenda koju su iznajmili. Sredovječni vlasnik i njegova kći odlučili su otići iz grada nakon nestanka struje kakav nikad prije nisu doživjeli i za koji ne znaju razlog. Gosti i vlasnici nevoljno počinju dijeliti veliku, savršeno uređenu kuću s bazenom. Iznajmljivači su otmjeni i bijelci, vlasnici su otmjeni i crnci.

Uskoro, prestaju raditi internet, televizija i radio, a zatim i fiksni telefon i svi izvori informacija presušuju. Dok neobični zvučni udari razbijaju mir na osami, a životinje se počinju čudno ponašati i masovno seliti, fizičko i mentalno zdravlje svih aktera priče počinje se raspadati.

To je kratki sadržaj filma "Ostavi svijet za sobom" koji je režirao Sam Esmail, a napisao je i scenario prema istoimenoj knjizi o početku apokalipse Rumana Alama, američkog pisca bangladeških korijena. Film u kojem glavne uloge imaju Džlia Roberts, Itan Houk, Maheršala Ali i Mia'la Herold kino premijeru će imati u novembru, a na Netflix stiže u decembru.

Netflix je, kako se pisalo, uspio pobijediti Apple TV i MGM i još sedam ponuđača, u žestokoj aukciji za prava na adaptaciju knjige. "Ostavi svijet za sobom" potpisuje i producentska kuća Higher Ground, koju su osnovali bivši američki predsjednik Barak Obama i njegova supruga Mišel i prvi je ovakav njihov projekt, prenosi "Index". A bivši predsjednik Amerike imao je bitnu ulogu u njegovom nastanku.

"U prvim nacrtima scenarija definitivno sam pokušao stvari gurnuti mnogo dalje nego što je na kraju bilo u filmu. Predsjednik Obama malo me prizemljio. Objasnio mi je kako bi se neke stvari zaista mogle odvijati u stvarnosti", rekao je Esmail za "Vanity Fair".

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković