Kajli Džener najmlađa milijarderka

Američka zvijezda televizijskih rijaliti programa i moćnica u kozmetičkoj industriji 20-godišnja Kajli Džener, prema tvrdnjama u novom izdanju poslovnog magazina Forbs, uskoro će postati najmlađa milijarderka koja sama zarađuje u istoriji.

U avgustovskom izdanju Forbs je Kajli Džener stavio na naslovnu stranu, a u priči o njenom usponu iznosi procjenu kako njen sadašnji imetak vrijedi 900 miliona dolara.

“Ono što je njena polusestra Kim Kardašijan Vest napravila za zadnjice, Džener je učinila za pune usne. Poput Kardašijan Vest, iskoristila je svoje atribute kako bi stekla slavu i novac. Ipak, dok je njena sestra poznatija po prvom, Džener se dokazala uspješnom u drugome”, ističe se u priči o djevojci s naslovnice.

Kajli Džener je 2016. godine pokrenula kozmetičku kompaniju Kylie Cosmetics koja je postigla veliki uspjeh s proizvodima koji pomažu osobama čija je želja da im usne izgledaju punije i veće.

Džener je svoj uspjeh podijelila sa obožavaocima putem objave na društvenoj mreži Instagram.

“Wow. Ne mogu da vjerujem da objavljujem svoju Forbs naslovnicu. Hvala vam za članak i priznanje. Srećna sam da mogu svaki dan raditi ono što volim. Nisam ovo mogla ni sanjati”, napisala je Kajli Džener uz objavljenu fotografiju naslovne stranice poslovnog mjesečnika.

Kako Kajli Džener dolazi iz bogate porodice, i najmlađa je ćerka Kejtlin (nekadašnjeg Brusa) i Kris Džener, mnogi su korisnici društvenih mreža kritikovali Forbs što uz 20-godišnju djevojku kažu da “sama zarađuje”.

“Samostvorena? Stvarno? Lako je postati milijarderka kad su ti roditelji milioneri… To se zove generacijsko bogatstvo + nepotizam”, napisala je na svojoj stranici na Tviteru portparolka američkog ogranka kompanije L’Oreal Luxe Šelbi Ajvi Kristi.

Izvor:Cdm