Pjesme koje Lepa Brena ne pjeva na nastupima: Numere koje su bile veliki hitovi, a sigurno ih niste dugo čuli(video)

Lepa Brena iza sebe ima fenomenalnu karijeru i brojne hitove od kojih su neki zaboravljeni

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri Lepa Brena poseduje mnoštvo mega hitova, a budući da iza sebe čak 22 albuma, logično je da ne može baš sve da uvrsti u svoj repertoar i otpjeva ih na koncertima. Evo nekoliko pjesama koje su bile veliki hitovi, a koje sigurno niste čuli godinama.

Među prvima je numera „LJubi me, Omere“ koju je snimila davne 1982. godine. Specijalno za nju napisao je Milutin Popović Zahar, a interesantno je da u svojoj bogatoj diskografiji ima i pjesmu sličnog naziva – „LJubi me, Šabane“ koje su kandidati u „Zvezdama Granda“ i „Nikad nije kasno“ ponovo vratili u orbitu.

''Moj je Lola zvijezda rokenrola, jadan misli da igra k’o Prisli“ glase stihovi vrcave pesme koja je bila hit sredinom osamdesetih, a koju Brena u poslednjih petnaest godina nije otpjevala ni na jednom koncertu.

Rokenrol je bila tema i za duetsku pjesmu Lepog Bore i Brene. I dan danas prepričavaju se stihovi pjesme „Sviraj rokenrol“ koju je napisala Marina Tucaković i komentarišu scenski pokreti Saše Popovića.

Numeru „Zbog tebe“ pjevala je 1987. godine, a specijalno za nju napisao je Miroljub Aranđelović Kemiš, koji je uradio muziku i aranžman. Iako je pjesma stara 36 godina, mnogi se slažu da nema rok trajanja i da je i dan danas veliki hit.

Brenine „školske pesme“ bile su hit sredinom osamdesetih, a stihove „Dečko mi je školarac, pa mu šaljem džeparac“ pjevala je cela Jugoslavija.

Iz „školske“ edicije je i pjesma „Učenici“ iz 1987. Ovaj hit je napisala Marina Tucaković, a Brena ga je pjevala i u filmu „Hajde da se volimo“

Kornelije Kovač potpisuje mnoge Brenine hitove, a jedan od njih je „Boc, boc“ koji je objavila ’84. godine.

Mnogi njeni fanovi slažu se da je pjesma „Vrati mi srce“ jedna od njenih najboljih i da bi trebalo da je uvrsti u svoj repertoar. Inače, snimljena je davne 1989. i sigurni smo da je u skorije vrijeme niste čuli.

''Nema lijeka apoteka, nemaju ga ni kafane“ pjevala je ’94. godine. Upravo ova numera našla se na albumu na kom su bile i pjesme „Ja nemam drugi dom“ i “I da odem iza leđa Bogu“.

Prije dvadeset i devet godina snimila je numeru pod nazivom „Ti ne znaš“, a danas je na njenim koncertima sigurno nećete čuti'

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković