Vajnstin: Ružan sam, nijedna me nije htjela dok nisam došao u Holivud

Filmski producent Harvi Vajnstin, kojeg su brojne žene optužile za seksualno zlostavljanje dok je bio jedan od najmoćnijih imena holivudske industrije, navodno je priznao da je nudio poslove u zamjenu za seksualne odnose.

To ne bi šokiralo samim time što je Vajnstin i na sudu prije nešto više od mjesec dana rekao da se “ne osjeća krivim” za optužbe zbog kojih mu prijeti i do 25 godina zatvora, piše Jutarnji list. Interesantno je da je ovaj intervju demantovao njegov advokat, pa i sam novinar.

“Rođen sam kao siromašni ružni Jevrej i morao sam se boriti da mi život ode u nekom smjeru. Ti imaš mnogo djevojaka, a niti jedna nije mene gledala dok nisam postao veliki u Holivudu”, rekao je novinaru Takiju Teodorakopulosu.

Vajnstin (66), zbog kojeg je nastao pokret #MeToo, nakon što ga je optužilo najmanje sedamdeset žena za seksualno zlostavljanje, u izjavi koju je objavio “Spektejtor” navodi i niz “opravdanja” za ono što je činio.

“Da, nudio sam poslove u zamjenu za seks, ali tako su to svi radili i još uvijek svi rade. Ali nikad, nikad nisam na silu išao na ženu”, navodno je rekao.

Vrlo brzo stigao je i svojevrsni demanti tih navoda, kad je Vajnstinov advokat Ben Brafman medijima saopštio da ga je novinar pogrešno citirao. Brafman kaže da je sam bio prisutan na razgovoru.

“To nije bio intervju, nego razgovor na sastanku starih prijatelja. Harvi i Taki nisu razgovarali o optužbama, niti bi mu ja dozvolio da o tome priča. Razgovarali smo o ‘starom’ Holivudu, i kontrastima u evropskoj kulturi, i mislim da Taki Harvija vidi u tom starom svijetlu. Gospodin Vajnstin nikad nije ništa rekao o seksu u zamjenu za filmske uloge, dajem vam riječ da to nije rekao”, prenosi Varajati riječi advokata.

Nevjerovatno je da je novinar onda naveo da je “možda pogrešno interpretirao Vajnstinove riječi”, i da je pogriješio.

Interesantno je da je, kad je skandal oko Vajnstina izašao u javnost, Taki napisao da je to dio plana Njujork tajmsa da unište Vajnstina. Kritikovao je i žene koje su rekle da su bile Vajnstinove žrtve, uz konstataciju da “danas žena u Americi može da optuži muškarca za nešto, i on je automatski osuđen na smrtnu kaznu”.

Izvor:Cdm